Garganega wijn

Garganega is een volle en witte druivensoort met een ontzettend hoge bewaarkracht uit de regio Veneto in Italië. Iets wat wellicht weinig mensen maar weten, is dat indien garganega wijnen op de ideale manier gevinifieerd worden, ze tot wel 100 jaar bewaard kunnen worden. Ongekend! In Veneto is het een heel populaire druivensoort en wordt hier dan ook steevast gebruikt als onderdeel van assemblages met trebbiano di soave. Hierdoor staat de druivensoort wereldwijd bekend als Garganega wine. Toch kent het druivenras tegelijkertijd ook een redelijke mate van anonimiteit. De commerciële druk op dit druivenras is daardoor niet te hoog. Zodoende kunnen wijnboeren Garganega met aandacht en zorg blijven verbouwen. Lees meer

Cantina di Negrar
Cantina di Negrar, 'Le Preare' Garganega Veneto IGT
€7,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Cantine Lenotti
Cantine Lenotti, Colle dei Tigli, bianco del Veneto
€9,95 Prijs bij afname van 6 flessen

Groei van de Garganega

De Garganega druif produceert krachtige wijnen met volle smaken en elegante kenmerken. Tenminste, als de druiven op het juiste moment geoogst worden. Afhankelijk van de locatie van de wijngaarden, de ligging ten opzichte van de zon en de gewenste rijpheid worden Garganega druiven tussen de derde week van september en de eerste week van oktober geoogst. De beste teling vindt plaats via één lange arm of stok. Ditzelfde zien we terug bij z’n blauw gekleurde buurman: de Corvina druif. Een deugdelijk feit is dat diverse wijnboeren zich bewust zijn van de potentie en kwaliteit van de Garganega druif. Deze potentie buiten zij maximaal uit door de plant minder trossen te laten dragen. Soms wordt dit aantal beperkt tot 3 slechts trossen. In vergelijking met andere druivenrassen is dit erg laag. Het meest gangbare binnen de wijnbouw is namelijk dat er zo’n 15 trossen per plant groeien. Het zegt iets over het bijzondere potentieel en het bewustzijn omtrent deze druivensoort.

 

Smaakprofielen van Garganega wijn

Garganega wijn kenmerkt zich door z’n frisse aroma’s van wilde bloemen, citrus en tonen van amandel. De wijnen hebben een goudgelige, amberachtige, kleur en zijn zeer goed te combineren met alles wat uit de zee komt. Zeker in samenwerking met pasta’s, of visgerechten met kruidige sauzen zijn Garganega wijnen echt een toevoeging. Je maakt van het diner een echte feestelijke en bijzondere aangelegenheid met een fles Garganega op tafel.

 

Garganega wijn van de beste kwaliteit kopen?

Natuurlijk weten wij van Desmaakvangoedewijn.nl precies wélke wijnboeren in Veneto het zijn die met zoveel volharding en passie de Garganega druif aanplanten. Onze wijnkelders zijn dan ook gevuld met kwalitatief hoogstaande Garganega wijnen. Stuk voor stuk zijn ze regelrecht afkomstig uit de beste wijnhuizen in Veneto. Ben je nieuwsgierig geworden naar deze wijn? Koop deze dan wel voor de juiste prijs. Bij ons ben je verzekerd van scherpe prijzen. Bovendien profiteer je van snelle verzending. Vandaag bestellen is morgen al in huis. Dat wordt genieten!