Bardolino DOC

Bardolino DOC is een wijnappellatie in Italië met een DOC-classificatie. De wijnen zijn afkomstig van de oostelijke oevers van het Gardameer en zijn in de loop der jaren sterk verbeterd als het op kwaliteit aankomt. Tien jaar geleden hadden Bardolino wijnen überhaupt nog geen DOC-classificatie en waren het echte “13 in een dozijn wijnen”. Tegenwoordig is het DOC-kwaliteitslabel echter niet meer weg te denken en staan DOC Bardolino wijnen bekend als kwalitatief hoogstaand. Natuurlijk heeft Desmaakvangoedewijn.nl de beste en mooiste exemplaren geselecteerd. Lees meer

Geen producten gevonden...

Kenmerken van Bardolino DOC

Voor het samenstellen van Bardolino wordt gebruik gemaakt van de drie grootste en meest aangeplante druivenrassen in de regio Veneto. Dit zijn Corvina, Molinara en Rondinella. In Bardolino DOC wordt op magische wijze het beste uit deze drie rassen gehaald. Zo zijn er onder andere tinten van aardbeien, kersen en chocolade te herkennen… Combinaties die perfect bij elkaar passen! Het resultaat is een zachte, aromatische en fruitige wijn met een klein bittertje in de afdronk. Bardolino DOC-wijnen hebben overigens geen houtrijping gehad, dus ze blijven extra zacht van smaak. In principe is de wijn zó goed, dat er helemaal geen spijscombinatie vereist is. Maar als je jouw gasten tijdens een diner toch graag wilt verrassen, probeer Bardolino DOC dan eens met wit vlees of kaasgerechten. Je gasten zullen versteld staan!

 

Nog een stapje hoger dan Bardolino DOC?

Wijnen die afkomstig zijn uit de oorspronkelijke aanplantzone voor Bardolino mogen zelfs het DOCG-kwaliteitslabel voeren. Dit is natuurlijk een extra bijzondere wijn, die mooi is om te schenken tijdens éxtra bijzondere gelegenheden. Deze wijn hebben wij zo nu en dan ook in ons assortiment! De kwaliteit van de Bardolino DOC is echter ook uitmuntend te noemen en wordt door liefhebbers over de hele wereld enorm geprezen.

 

Bardolino DOC kopen?

Desmaakvangoedewijn.nl weet, waarschijnlijk net als jij, wat écht genieten is. Je vindt dan ook geen alledaagse wijnen in ons assortiment, maar alleen maar premium kwaliteitswijnen. Om deze reden hebben wij de beste Bardolino wijnen dan ook over laten komen uit Italië. Wijnen waarvan je een glas nuttigt als je écht iets te vieren hebt, of als je een keer éxtra wilt genieten. Desmaakvangoedewijn.nl zoekt voor jou de echte parels, keer op keer. Alleen bijzondere wijnen laten wij toe tot onze wijnkelders en stellen wij beschikbaar in onze wijnshop. Bovendien doen we dat alleen voor scherpe prijzen en met snelle levertijden. Je betaalt niet te veel en je kan morgen al genieten. Want vandaag bestellen is morgen in huis! Proost!