Moscatel wijn / Moscato wijn

Hou je van aromatische en zoete witte wijnen? Dan is Moscatel wijn echt voor jou weggelegd. De Moscatel is een druivenras met hoge suikergehaltes en staat aan de basis van rijke en goed geprijsde Vinos de Licor wijnen. Het is een grootse en gerespecteerde druivensoort in Andalucia (Spanje). Ook is de druivensoort populair in andere delen van Europa. Daar zijn er overigens verschillende benamingen voor. Zo wordt Moscatel in Frankrijk Muscat genoemd, in Italië Muscato en in Zuid-Afrika Muskadel. Lees meer

Deakin Estate
Deakin Estate Moscato
Artikelcode 80525
€7,95
Deakin Estate
Deakin Estate Moscato
€7,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Aanrader
Domaine Lafage Domaine Lafage, 'Grain de Vignes' Muscat de Rivesaltes
Domaine Lafage
Domaine Lafage, 'Grain de Vignes' Muscat de Rivesaltes
€11,50 Prijs bij afname van 6 flessen

Historie en producties Moscatel wijn

Bovendien is het waarschijnlijk een van de, zo niet dé, oudste wijndruif die er bestaat. Ook bij dit druivenras waren het wederom de Grieken en Romeinen die Moscatel introduceerden in het zuiden van Frankrijk. Hier bleek dit druivenras perfect te gedijen omdat de druiven erg veel baat hebben bij zon. Ook is de Moscatel druif een erg ziekteresistent druivenras, waardoor aanplanten erg aantrekkelijk is. Bovendien zijn de producties en oogsten stabiel. De Moscatel is echter ook een druif die garant staat voor lage opbrengsten. Dat is bewust, want bij te hoge producties (40 á 50 hectoliter per hectare) verliest de druif te veel suikers. En die suikers zijn nu juist hetgeen waar de druif zo enorm om geroemd wordt.

 

Hoe smaakt Moscatel wijn?

Moscatel wijn onderscheidt zich van andere wijnen door z’n frisheid en aromatische smaken. Je zal aroma’s tegenkomen die zoet geuren naar rozen, citroenkruid en witte bloemen. Niet voor niets zijn ook bijen verzot op deze druif! Moscatel wordt daarom ook wel de “bijendruif” genoemd. Ook zijn er in de wijnen impressies van muskaat te herkennen. Met deze kenmerken kunnen er prachtige dessertwijnen geproduceerd worden, waarbij alcoholpercentages tot 20% geen uitzondering zijn (Vins doux naturels).

 

Moscatel wijn kopen?

Ben je nieuwsgierig geworden naar Moscatel wijn of Muscat wijn? Dat kunnen wij ons goed voorstellen! Heerlijk genieten van uw dessert met een Moscatel wijntje erbij… Zeker in zonnige omstandigheden geeft dat een onovertreffelijk gevoel. Ga je ook voor kwaliteit? Kies dan eens voor Desmaakvangoedewijn.nl. Bij ons ben je zeker van heerlijke en smaakvolle wijnen én van een scherpe prijs. Al onze wijnen, stuk voor stuk van premium kwaliteit, bieden wij aan tegen de scherpste prijzen. En daar doen we nog een schepje bovenop… Want vandaag bestellen, betekent morgen al genieten. Proost!