Primitivo wijn

Primitivo is een blauwe druivensoort die vooral wordt geoogst in het Italiaanse Apulië (Italiaans: Puglia), maar ook te vinden is in de wijngaarden rondom Basilicata. Het is een druivenras die het beste groeit in overwegend warme klimaten. Leuk feitje is dat in 1967 een wetenschapper uit de Verenigde Staten veel gelijkenissen vond tussen de Primitivo en de populaire Californische Zinfandel druif. Mede hierdoor werd Primitivo ook in Californië een erg gewilde wijn. Vele onderzoeken later bleek dat beide soorten slechts verwanten zijn en afstammen van de Kroatische Tribidrag druif. Lees meer

Onze keuze
Azienda Mocavero Azienda Mocavero, Primitivo del Salento 'Santufili' IGT
Azienda Mocavero
Azienda Mocavero, Primitivo del Salento 'Santufili' IGT
€18,25 Prijs bij afname van 6 flessen
Gewilde wijn
Varvaglione, Vigne e Vini Varvaglione, 12 e Mezzo Primitivo del Salento IGP
Varvaglione, Vigne e Vini
Varvaglione, 12 e Mezzo Primitivo del Salento IGP
€9,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Varvaglione, Vigne e Vini
Varvaglione, Papale 'Linea Oro' Primitivo di Manduria DOP
€20,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Varvaglione, Vigne e Vini
Varvaglione, Collezione Privata, Primitivo di Manduria 'Old Vines' DOP
€28,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Azienda Mocavero
Azienda Mocavero, Primitivo del Salento IGT
€10,25 Prijs bij afname van 6 flessen
Combineer wijnen en stapel uw korting!*
wijbundel
6%
korting vanaf 12 flessen
8%
korting vanaf 24 flessen
*bij een veelvoud van 6 flessen
Farnese Vini
Vigneti del Salento, I Muri Primitivo IGP
€7,25 Prijs bij afname van 6 flessen
Varvaglione, Vigne e Vini
Varvaglione, '1921', Primitivio di Manduria Riserva DOP
€38,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Farnese Vini
Farnese Edizione Cinque Autoctoni
€22,25 Prijs bij afname van 6 flessen
Conte di Campiano
Conte di Campiano, Primitivo di Manduria DOC
€10,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Conti Zecca
Conti Zecca, Il Quattro Conti Primitivo di Manduria DOC
€10,25 Prijs bij afname van 6 flessen

Smaken en bijpassende spijzen voor Primitivo wijn

Primitivo wijn is echt Italiaans, want net als veel Italianen zelf, is ook de wijn elegant en zit het boordevol karakter. Primitivo wijn staat bekend als een droge wijn vol fruitige en rijpe kenmerken. Dankzij deze eigenschappen werd Primitivo vroeger veel gebruikt voor blend- en bulkwijnen. Tegenwoordig wordt het druivenras echter steeds populairder om als Cépagewijn gebruikt te worden en is de aanplanting weer in volle gang. Met z’n stevige body en smaak is Primitivo wijn goed te combineren met stevig gekruide of gegrilde vleesgerechten. Ook past de wijn goed bij pasta’s met tomatensauzen. En hou je van Aziatische gerechten? Dan is deze wijnsoort dankzij z’n fruitige smaak ook perfect te combineren met pittige gerechten zoals curry. Bovendien bevat Primitivo wijn veel tannines. Echter, omdat de druiven veel zon hebben gehad tijdens de rijping, zijn deze tannines niet te bepalend voor de smaak en blijft het smaakprofiel soepel. Aroma’s die je kan herkennen in Primitivo wijn zijn zwart fruit (blauwe bessen en bramen), maar ook anijs, tabak en drop.

 

Primitivo wijn kopen bij Desmaakvangoedewijn.nl

Heb je ook zo’n zin gekregen om een Primitivo wijn te gaan proberen? Ga dan gelijk voor de beste kwaliteit! Want bij Desmaakvangoedewijn.nl hebben wij alleen maar premium wijnen in onze wijnkelders liggen. En wij weten, net als jij, dat wijnen van premium kwaliteit over het algemeen (en logischerwijs) wat hoger geprijsd zijn. Wijnen uit goede en gerenommeerde wijnhuizen hebben immers een verfijnder en specialer productieproces doorstaan. Maar wij van Desmaakvangoedewijn.nl vinden dat ook dit soort wijnen voor scherpe prijzen aangeboden moeten kunnen worden. Daarom bieden wij onze Primitivo wijnen aan voor de scherpste prijzen. En vandaag besteld, is morgen bezorgd. Salute!

Wat is primitivo?

Primitivo is een blauwe druivensoort die vooral wordt geoogst in het Italiaanse Apulië, maar ook te vinden is in de wijngaarden rondom Basilicata. Het is een druivenras die het beste groeit in overwegend warme klimaten.

Waar ruikt primitivo naar?

De geur van een wijn is een belangrijk onderdeel van de smaaksensatie. Primitivo heeft een intense geur en ruikt naar bramen, aardbeien en zwarte bessen.

Bij welk gerecht past een primitivo?

Met z’n stevige body en smaak is Primitivo wijn goed te combineren met stevig gekruide of gegrilde vleesgerechten. Ook past de wijn goed bij pasta’s met tomatensauzen. En hou je van Aziatische gerechten? Dan is deze wijnsoort dankzij z’n fruitige smaak oo

Wat is de seveertemperatuur van een primitivo?

Wij raden aan een primitivo bij 16-18 °C te serveren.