Pinot Noir wijn

Pinot Noir is een blauwe druivensoort die zijn roots in de Bourgogne heeft liggen. In dit gebied is de druif een ware superster, maar ook daarbuiten wint Pinor Noir snel aan terrein. Pinot Noir kan namelijk fantastisch mooie wijn opleveren. De druif vergt echter wel aandacht, doorzettingsvermogen en geduld van de wijnmaker. Het is een gevoelige druif met elegante fruittinten zoals aardbeien, frambozen en kersen. Zodra een begaafde wijnboer het lukt om Pinot Noir op een perfecte manier te verbouwen en te vinifiëren wordt het puur genieten! Lees meer

Weingut Jakob Neumer
Weingut Neumer, Weinmann Spätburgunder
€10,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Weingut Deutzerhof
Deutzerhof Mayschosser Spätburgunder QbA Trocken
€17,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Buena Vista Winery
Buena Vista North Coast Pinot Noir
€19,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Mount Riley
Mount Riley, Marlborough Pinot Noir
€12,95 Prijs bij afname van 6 flessen

Gevoeligheid van de Pinot Noir

De populariteit van Pinot Noir wijn in de Bourgogne heeft wellicht te maken met het feit dat de ondergrond en het klimaat hier zo geschikt zijn. De druif heeft van zichzelf namelijk een dunne schil en is daardoor geen echte zonaanbidder. Het komt daarom mooi uit dat de zon in de Bourgogne niet altijd in overvloede aanwezig is. Bovendien is de bodem in de Bourgogne juist zo geschikt omdat hier in een ver verleden veel aardverschuivingen hebben plaatsgevonden. Daardoor wisselen kalksteen en erosiemateriaal elkaar in verschillende samenstellingen af. Dit heeft mede geleid tot het succes van Pinot Noir in deze regio. Echter, ook in andere landen is het een populaire druivensoort. Want wist u dat Pinot Noir in Duitsland Spätburgunder wordt genoemd? Het is exact dezelfde druivensoort, alleen dan met een andere naam. In Duitsland bestaat 11,1% van alle wijngaarden uit Pinot Noir druiven. Dat is meer dan een significante hoeveelheid te noemen!

 

Aroma’s en smaken van Pinot Noir

Omdat Pinot Noir wijn niet gemaakt is van zonovergoten druiven, is de kleur van de wijn niet heel donker. Pinot Noir wijn is door het geringe zonlicht vaak licht, sappig en fris van smaak. En zodra Pinot Noir druiven worden aangeplant in warmere gebieden, dan wordt de smaak zwoeler en jamachtig. Aroma’s die voorkomen in Pinot Noir wijnen zijn tonen van aardbeien, kersen en soms zelfs viooltjes en rozen. De allerbeste Pinot Noir wijnen uit de Bourgogne kennen zelfs aardse en bijna dierlijke geuren. Wil je Pinot Noir combineren met een gerecht? De sappige rode wijnen laten zich perfect drinken bij gevogelte, frisse salades met spek, paté en kalfsvlees. Kies je voor een Pinot Noir uit een warmere streek? Probeer de wijn dan eens bij een gerecht met kruidige kip, eend of witvis.

 

Pinot Noir wijn kopen?

Het assortiment van Desmaakvangoedewijn.nl bestaat alleen maar uit kwaliteitswijnen. Onze wijnkelders liggen gevuld met de meest briljante wijnen van de beste jaren, afkomstig uit de meest gerenommeerde wijnhuizen. Bij ons vind je geen flessen Pinot Noir die je overal, op elke hoek van de straat, zou kunnen vinden... Nee, het zijn slechts de parels uit de Bourgogne waaruit je kan kiezen. Maar wel voor scherpe prijzen. En bovendien ook nog eens met een snelle en zorgvuldige verzending. Want vandaag besteld, is morgen al genieten. Santé!