Excelsior

Excelsior, dichtbij mens en natuur

Een mooi verhaal maakt de wijn nog lekkerder, en dat is zeker van toepassing op de wijnen van Excelsior. Al bijna 12 jaar maken de wijnen van familie de Wet deel uit van ons assortiment. Wij hebben ze niet alleen vanwege hun hoogstaande kwaliteit uitgekozen, maar ook omdat de wijnmakers zoveel waarde hechten aan een zo natuurlijk mogelijk productieproces. Al in de jaren ’70 namen ze radicaal afstand van bestrijdingsmiddelen onder het motto: ‘Ons sny ’n lat vir ons eie gat’ (‘Graaf niet je eigen graf’). De familie maakt al 150 jaar lang wijnen in Robertson, Zuid-Afrika. Onlangs volgde Peter de Wet zijn vader Freddie op en is daarmee de 5de generatie in het familiebedrijf. Lees meer

Excelsior
Excelsior Sauvignon Blanc
Artikelcode 603001
€7,25
Excelsior
Excelsior Sauvignon Blanc
€7,25 Prijs bij afname van 6 flessen
wijntip
Excelsior Excelsior, Viognier
Excelsior
Excelsior, Viognier
€7,25 Prijs bij afname van 6 flessen
Excelsior
Excelsior, Cabernet Sauvignon
€7,25 Prijs bij afname van 6 flessen
Excelsior
Excelsior, Chardonnay
€7,25 Prijs bij afname van 6 flessen

 

 

Maatschappelijke rol

In 2008 bezochten we het wijnhuis en daar viel ons op dat de familie de Wet zich goed bewust is van hun maatschappelijk rol in de regio. ‘If the poor don’t eat, the rich don’t sleep well’, legt Peter hun uit. Excelsior zorgt namelijk voor veel werkgelegenheid, maar daar blijft het niet bij. Alle werknemers wonen met hun gezinnen op het landgoed, ze krijgen een eigen huis met (moes)tuin. De kinderen krijgen scholing en hun ouders werken in de wijngaarden, de paardenfokkerij of in één van de verschillende gastenverblijven op het landgoed.

 

Zorg voor medewerkers 

De druivenpluk wordt helemaal met de hand gedaan, want ze vinden het onverantwoord om in een land met zoveel werkloosheid over te stappen op machines. Eénmaal per jaar worden de lonen uitbetaald, waarvan de kosten voor het levensonderhoud wordt afgehaald. Dit gebeurt meestal een aantal weken voor de kerst, waarna de gezinnen op familiebezoek kunnen, meestal elders in het land. In februari komen de gezinnen weer terug om het werk weer op te pakken. 

 

Dan vraag je je misschien af welke van de rode wijnen van Excelsior onze favoriet is. Nou, dat is al heel lang de Cabernet Sauvignon, een heerlijk volle wijn. Krachtig, maar niet hard, lekker zacht en mond vullend met aroma’s van zwarte bes.