Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Excelsior, Chardonnay

Excelsior, Chardonnay

€7,25 Prijs bij afname van 6 flessen

Een Chardonnay met een wat frisser karakter en in de geur mooie aroma’s van tropisch fruit. Door het klein beetje houtlagering wat deze witte wijn gekregen heeft, merk je de zachte en fijne smaak. Toch is het een wat frissere stijl Chardonnay, zonder het vetje wat de dikke hout gelagerde Chardonnay’s kunnen hebben. In de mond een fijne en frisse smaak en een lange afdronk.

  • Bestel 1 voor €7,60 per fles
  • Bestel 6 voor €7,25 per fles en bespaar 5%
wijbundel
Combineer wijnen en stapel uw korting!*
6%
korting vanaf 12 flessen
8%
korting vanaf 24 flessen
*bij een veelvoud van 6 flessen

  • Scherp geprijsde kwaliteitswijnen
  • Gratis verzending vanaf €150. Binnen 1-2 werkdagen geleverd.
  • Klanten geven ons een 9,9!
Beschrijving

Excelsior, dichtbij mens en natuur

Een mooi verhaal maakt de wijn nog lekkerder, en dat is zeker van toepassing op de wijnen van Excelsior. Al bijna 12 jaar maken de wijnen van familie de Wet deel uit van ons assortiment. Wij hebben ze niet alleen vanwege hun hoogstaande kwaliteit uitgekozen, maar ook omdat de wijnmakers zoveel waarde hechten aan een zo natuurlijk mogelijk productieproces. Al in de jaren ’70 namen ze radicaal afstand van bestrijdingsmiddelen onder het motto: ‘Ons sny ’n lat vir ons eie gat’ (‘Graaf niet je eigen graf’). De familie maakt al 150 jaar lang wijnen in Robertson, Zuid-Afrika. Onlangs volgde Peter de Wet zijn vader Freddie op en is daarmee de 5de generatie in het familiebedrijf.

 

 

In 2008 bezochten mijn ouders het wijnhuis en daar viel hun op dat de familie de Wet zich goed bewust is van hun maatschappelijk rol in de regio. ‘If the poor don’t eat, the rich don’t sleep well’, legt Peter hun uit. Excelsior zorgt namelijk voor veel werkgelegenheid, maar daar blijft het niet bij. Alle werknemers wonen met hun gezinnen op het landgoed, ze krijgen een eigen huis met (moes)tuin. De kinderen krijgen scholing en hun ouders werken in de wijngaarden, de paardenfokkerij of in één van de verschillende gastenverblijven op het landgoed. De druivenpluk wordt helemaal met de hand gedaan, want ze vinden het onverantwoord om in een land met zoveel werkloosheid over te stappen op machines. Eénmaal per jaar worden de lonen uitbetaald, waarvan de kosten voor het levensonderhoud wordt afgehaald. Dit gebeurt meestal een aantal weken voor de kerst, waarna de gezinnen op familiebezoek kunnen, meestal elders in het land. In februari komen de gezinnen weer terug om het werk weer op te pakken.

Dan vraag je je misschien af welke van de wijnen van Excelsior onze favoriet is. Nou, dat is al heel lang de Cabernet Sauvignon, een heerlijk volle wijn. Krachtig, maar niet hard, lekker zacht en mond vullend met aroma’s van zwarte bes.

Wijnsoort Witte wijn
Land Zuid Afrika
Wijnregio Robertson
Druivensoort Chardonnay
Volume 750 ml
Serveertemperatuur 10-12°C
Alcoholpercentage 13,5% vol.
Serveersuggesties Lekker op het terras, maar ook bij diverse lichte vleesgerechten zoals gevogelte of wat stevige visgerechten.
Proefnotities Een Chardonnay met een wat frisser karakter en in de geur mooie aroma’s van tropisch fruit. Door het klein beetje houtlagering wat deze witte wijn gekregen heeft, merk je de zachte en fijne smaak. Toch is het een wat frissere stijl Chardonnay, zonder het
Wijnhuis Excelsior
Bewaarpotentieel 1-2 jaar
Vat rijping Geen
Allergenen Bevat Sulfieten