Albarino wijn

Albariño is een echte kwaliteitsdruif uit Galicia, gelegen in het uiterste noordoosten van Spanje en produceert witte wijnen die tot de beste van Spanje behoren. Het is daarom niet vreemd dat deze wijnen ook tot de duurste van Spanje behoren. Met zekerheid is Albariño de meest fameuze wijn uit de wijnstreek Galicia. Albariño wijnen zijn fris, fruitig, delicaat en zijn te vergelijken met Viognier, alleen dan met iets minder body. Heb je zin om iemand eens écht te verrassen, of eens écht uitgebreid te gaan genieten? Bestel dan een exemplaar Albariño van Desmaakvangoedewijn.nl. Albariño wijn is bezig aan een flinke opmars en is buitengewoon populair in binnen- en buitenland. Lees meer

Geen producten gevonden...

Smaken en aroma’s van de Albariño

Albariño druiven zijn vroeg in het seizoen rijp genoeg om geoogst te worden. Hierdoor zijn het frisse zuurtonen die bewaard blijven en u tegemoet stuiven bij het eerste contact met een glas Albariño wijn. Aroma’s die je hierin ook zal herkennen zijn die van perzik, meloen, grapefruit en bloesem. De echte wijnkenners geven bovendien aan tonen van natte steen te herkennen. Het geeft wel aan hoe fris de wijnen zijn. Combineer je Albariño graag met een bijbehorend diner? Probeer dan eens een spicy Thais gerecht of combineer je Albariño met alles wat uit de zee afkomstig is.

 

De prijs van Albariño

Schaarste en een hoge prijs gaan hand in hand. Dat is bij Albariño wijnen niet anders. De reden van de hoge prijs van Albariño wijnen, is dat wijnboeren gebruik maken van “emparrados”. Dit is een zeer arbeidsintensieve manier om druiven te verbouwen. Daarnaast is het duur om grond in Rìas Baixas, het gebied waar Albariño goed gedijt, te kopen. Deze twee factoren, wellicht in combinatie met een stukje marketing, zorgen ervoor dat Albariño een populaire wijnsoort aan het worden is. En daar zijn ook de wijnboeren van op de hoogte, want zij drijven de prijs net nog een beetje extra omhoog. Maar hoe dan ook, Albariño is écht de moeite waard om te proberen. Ben je fan van Pinot Grigio of Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland? Dan weten wij zeker dat het zal lonen om net iets meer uit geven aan een bijzondere fles Albariño. Daar heb je vast al wel een goede gelegenheid voor gevonden, toch?

 

Een hoogstaande wijn kopen? Probeer dan Albariño wijn!

Desmaakvangoedewijn.nl weet hoe écht goede wijn smaakt. Wij herkennen een goede wijn uit duizenden en worden daar bovendien continu van op de hoogte gehouden door de beste wijnhuizen ter wereld. Ook zij weten ons inmiddels moeiteloos te vinden. Ben je van plan om een exemplaar Albariño te kopen? Bij Desmaakvangoedewijn.nl betaal je daar nooit teveel voor. Wij verkopen de beste wijnen van premium kwaliteit voor de scherpste prijzen. Bovendien kan je snel gaan genieten van onze premium wijnen… Want vandaag bestellen is morgen al in huis.