Cava

Cava is een mousserende wijn die volgens dezelfde wijze als champagne wordt geproduceerd. Het is een bruisende wijn die u veelal zal tegenkomen op speciale en feestelijke gelegenheden. Van de ‘plop’ bij het ontkurken, tot het schuimige inschenken en van prachtig bruisende goedje in uw flûte tot aan het ultieme geluks- en toostmoment… Cava is een wijn waar u eigenlijk alleen maar positieve associaties mee kan hebben. Eigenlijk net zoals bij alle wijnen van Desmaakvangoedewijn.nl. Wanneer u ze geproefd heeft, zal u niet snel anders meer willen. Lees meer

Geen producten gevonden...

Waar komt cava wijn vandaan?

Cava wordt geproduceerd in een de regio Penedès in Spanje. Dit gebied (met DO-classificatie) heeft het hart rond de gemeente Sant Sadurni d'Anoia liggen. Dankzij cava wijn is dit een beroemde gemeente geworden in het zuiden van Catalonië en u zal hier menig “Cava Castel” vinden. In het gebied wordt ongeveer 85% van de totale hoeveelheid producties aan cava gemaakt. De wijngaarden staan hier aangeplant op hoogtes tussen de 200 en 500 meter, bovendien is de grond rijkelijk voorzien van kalkgesteente en er is ten overvloede zonlicht aanwezig. Alle omstandigheden zijn aanwezig om een perfecte cava te produceren! 

 

Welke druiven worden gebruikt voor cava?

Cava uit Catalonië wordt geproduceerd van het sap van drie druivenrassen. Dit zijn de macabeo, xarel-lo en de parellada. Tegenwoordig wordt ook chardonnay in meerdere mate gebruikt om cava wijn mee te produceren. Dit is overigens gewoon toegestaan volgens de regelgeving van de appellation. Ook druivensoorten zoals subirat, garnacha, monastrell en trepat zijn hiervoor toegestaan.

 

Cava wijn kopen? Of de beste cava wijn kopen?

Zoekt u een gewone cava wijn? Dan bent u hier niet op de goede plek. U bent hier alleen op de goede plek als u zoekt naar fantastische en buitengewone cava wijnen! Cava wijnen waarvan u het bestaan niet eens afwist, maar waar u na één slok nooit meer omheen kan. Dat soort wijnen biedt Desmaakvangoedewijn.nl. Wij importeren onze cava wijnen uit de beste “Cava Castels” van Penedès en laten u graag kennismaken met wijn zoals u die nog nooit geproefd heeft. Natuurlijk bent u zich als echte wijnliefhebber bewust van het feit dat een premium kwaliteitswijn simpelweg duurder is dan een normale wijn... Maar dat betekent niet dat u teveel hoeft te betalen voor een goede fles cava. Althans, dat vinden wij. Wij bieden al onze wijnen daarom aan voor scherpe prijzen. Daarnaast verzenden wij ook nog eens razendsnel. Want als u vandaag besteld, kan u morgen al genieten van uw nieuwe aanwinst. Of u kan ‘m nog een tijdje in uw wijnkelders laten rusten natuurlijk... Waar u ook voor kiest, u kiest voor de premium kwaliteit van Desmaakvangoedewijn.nl.