Argentijnse wijn

Wijnen uit het Tibet van de wijnwereld. Argentijnse wijn! De wijnstokken groeien hier zo dicht bij het dak van de wereld als maar kan. Gemiddeld liggen de wijnstokken op zo’n 900 meter hoogte. Dat valt dus nog mee. Maar er zijn uitschieters van wijngaarden die op zo’n 3000 meter hoogte groeien. Deze wijn komt wellicht uit het Tibet van de wijnwereld, maar eigenlijk is Argentinië ook het nieuwe Bordeaux te noemen. Want in de Argentijnse Mendoza staan meer bordeaux druiven aangeplant dan in heel de Bordeaux zelf. Voor Argentijnse wijnen is een bezoek aan Mendoza overigens meer dan de moeite waard. Zo’n 70% van de totale productie aan Argentijnse wijnen is afkomstig uit dit gebied. Lees meer

Argentijnse wijn en de hoge ligging van de wijngaarden

Een vraag die menig wijnliefhebber bezighoudt als het gaat over ligging en hoogtes van aanplantingen is: “valt hoogte in wijn te proeven?” Het antwoord hierop is simpelweg ja. En bovendien is het ook te zien. Want de chique paarszwarte kleur van veel Argentijnse wijnen, in combinatie met de levendige zuurbalansen, zijn het resultaat van koude nachten. Koude nachten die de temperatuur overdags overigens aangenaam houden. De heldere en blauwe luchten zorgen er ’s zomers voor dat de vruchten goed rijpen zonder te hoog in suikers te komen. Hierdoor bevatten Argentijnse wijnen vaak minder dan 14% alcohol.

 

Veel voorkomende druivenrassen voor Argentijnse wijn

Van alle Argentijnse wijnen is de malbec druif een echte held. Maar ook sangiovese, barbera en tempranillo staan veel aangeplant in Argentinië. Datzelfde geldt voor cabernet sauvignon en merlot. Argentinië is een echt vleesland en daarom is rode wijn er veruit de populairste wijnsoort. Maar als u benieuwd bent naar een lekkere witte wijn uit Argentinië dan moet u zeker eens een chardonnay wijn proeven. Het zijn heerlijke wijnen en ze zijn beschikbaar voor goede prijzen.

 

Argentijnse wijn van hoge kwaliteit proeven? Desmaakvangoedewijn.nl heeft ze

Argentinië produceert hoogstaande wijnen en brengt deze voor goede prijzen op de markt. Maar wenst u net dat beetje extra? Extra goede kwaliteit voor een nóg betere prijs? Koop dan eens een Argentijnse wijn via Desmaakvangoedewijn.nl. Het zijn wijnen die u alleen maar opent wanneer u écht iets heeft te vieren, of wanneer u écht eens wilt genieten. Uitsluitend dit soort wijnen bieden wij aan in onze webshop. En dat doen wij voor de scherpste prijzen. Daar kunt u binnen de kortste keren van gaan genieten. Want vandaag besteld is morgen in huis.