Prosecco (DOC)

Prosecco (DOC) is een bekende wijnappellatie in de regio’s Veneto en Friuli. Hier worden de wereldberoemde prosecco schuimwijnen geproduceerd. Dat deze prosecco wijnen populair zijn, blijkt wel uit het feit dat het de belangrijkste en grootste wijnappellatie van Italië is qua oppervlakte en omzet. De tot DOC-status geclassificeerde prosecco is een zeer geliefde mousserende wijn overal ter wereld en wordt naar heinde en verre verscheept. Iedere vierkante meter van de veelal vlakke wijngaarden in Prosecco (DOC) staat aangeplant met druiven. Lees meer

Aanrader
Tenuta San Giorgio Tenuta San Giorgio, Prosecco Rosé DOC Treviso Millesimato
Tenuta San Giorgio
Tenuta San Giorgio, Prosecco Rosé DOC Treviso Millesimato
€11,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Tenuta San Giorgio
Tenuta San Giorgio, Prosecco brut Spumante DOC
Artikelcode 417200
€10,95
Tenuta San Giorgio
Tenuta San Giorgio, Prosecco brut Spumante DOC
€10,95 Prijs bij afname van 6 flessen

Het produceren van Prosecco (DOC)

Voor het produceren van Prosecco (DOC) zijn diverse regelgevingen opgesteld. En die komen zeer nauw. Zo is vastgesteld dat Prosecco (DOC) alleen in vastgestelde gebieden geproduceerd mag worden. Worden ze daarbuiten geproduceerd? Dan mag er geen prosecco op het etiket van de fles komen te staan. In de regio Veneto zijn hiervoor vijf provincies aangewezen. Dit zijn achtereenvolgens Venice, Vicenza, Treviso, Padua en Belluno. Ook is vastgelegd dat vier provincies in de regio Friuli Prosecco (DOC) wijnen mogen produceren. Derhalve mogen Prosecco’s met de befaamde DOC-status op het etiket ook geproduceerd worden in Udine, Trieste, Pordenone en in Gorizia. De regels ten aanzien van maximum opbrengsten per oogst en het maximaal aantal te persen liters zijn eveneens vastgelegd. Maar toch worden er in een goed jaar nog zo’n 200 miljoen flessen geproduceerd. Een gigantische hoeveelheid natuurlijk! Hiervan is overigens zo’n 70% bestemd voor de export. Daar komt nog eens bij dat bovenstaande aantallen alleen gleden voor Prosecco (DOC)… Tel daar alle geproduceerde flessen Prosecco (DOCG) nog eens bij op en de hoeveelheden worden duizelingwekkend.

 

De beste Prosecco (DOC) kopen? Desmaakvangoedewijn.nl

Prosecco (DOC) en Prosecco (DOCG) zijn natuurlijk allebei van topkwaliteit. Toch kan de kwaliteit nog behoorlijk verschillen per wijnhuis. Zo kan een Prosecco (DOC) even goed, zo niet beter, smaken als een Prosecco (DOCG), afhankelijk van het wijnhuis. Desmaakvangoedewijn.nl heeft nauwe contacten in de regio Veneto en weet daarom alle wijnhuizen waar hoogstaande Prosecco (DOC) wijn wordt geproduceerd goed te vinden. En daar profiteert u van! Want naast een gegarandeerde hoogstaande kwaliteit, bent u ook zeker van scherpe prijzen én een supersnelle verzending. En de echte toppers van wijnen hebben wij alvast voor u geselecteerd en toegevoegd aan onze wijnshop. Het leukste gedeelte hebben wij voor u overgelaten… Het kiezen van een heerlijke mousserende Prosecco (DOC) wijn. Proost!