Valpolicella

Wijnen die afkomstig zijn uit de Valpolicella wijnstreek strelen menig (ervaren) wijntong. Ze zijn niet voor niets verheven tot de Italiaanse DOC-classificatie. Het is eigenlijk het kleinere broertje van de beroemde Amarone DOCG. De druivenranken groeien in het gebied tussen het Gardameer en het noorden van de stad Verona. En dat doen ze goed! Want de streek is verantwoordelijk voor de op één na grootste productie van DOC-wijnen in Italië, net na Chianti. Voor het produceren van DOC Valpolicella worden er drie soorten druivenrassen gebruikt, te weten de Corvina Veronese, Rondinella en Molinara. Smaken die ontstaan na vinificatie zijn uitbundig fruitig, vol finesse en daardoor erg goed drinkbaar. Daarnaast zijn de wijnen droog, voldoende op zuur en bevatten ze een bittertje met impressies van amandelen. Lees meer

 

De wijnstreek Valpolicella

De streek Valpolicella wordt ook wel de “parel van Verona” genoemd en de wijnproductie houdt een aanzienlijk deel van de economie in de streek draaiende. Valpolicella bereikte de DOC-status en direct hierna werd het productiegebied van Valpolicella DOC flink uitgebreid. Bínnen deze appellaties werden Amarone wijnen en Recioto dessertwijnen in 2009 zelfs bekroond tot DOCG appellatie.

 

Recioto della Valpolicella DOC

Recioto della Valpolicella staat bekend als een van de beste zoete rode dessertwijnen van Italië. De druiven worden na het oogsten bewaard in lage kistjes, welke vervolgens enkele maanden opgeslagen worden in open loodsen. De wind laat de druiven indrogen, terwijl de suikers achterblijven. Het resultaat van deze methode van vergisting zijn krachtige, lichtzoete tot volzoete wijnen, waarin ook duidelijke bitters te proeven zijn. Er bestaat ook een Recioto della Valpolicella Amarone. Dit is de droge versie van Recioto, met een alcoholpercentage van minstens 14% en met een minimale rijping van drie jaar op het vat.

 

Valpolicella wijnen kopen?

Ben je van plan om een goede fles Valpolicella DOC wijn te kopen voor de juiste prijs? Dan zit je bij Desmaakvangoedewijn.nl op precies de juiste plek. Wij bieden namelijk alleen maar wijnen van premium kwaliteit, afkomstig uit de beste wijnhuizen en de beste jaren voor de scherpste prijzen. En bovendien kan iedere fles Valpolicella wijn die in onze kelders ligt te wachten, morgen al bij je thuisbezorgd worden. Vandaag besteld is morgen namelijk al in huis. Desmaakvangoedewijn.nl levert razendsnel de beste premium Valpolicella wijnen voor de scherpste prijzen. Écht genieten begint hier!