Utiel Requena

Utiel Requena is een wijnappellatie in Valencia die de classificatie D.O. op het etiket mag voeren. Van de in totaal drie wijnappellaties die Valencia rijk is, is deze wijnappellatie het meest landinwaarts gelegen. Tussen de zee en de Spaanse centrale vlakte zijn het de continentale met Mediterraan gemengde invloeden, de hooggelegen wijnvlaktes en de snikhete zomers die Utiel Requena wijnen een uitmuntende smaak doen geven... Desmaakvangoedewijn.nl heeft voor u de meest verfijnde wijnen geselecteerd. Lees meer

Geen producten gevonden...

Geschiedenis van Utiel Requena

In de regio Utiel Requena wordt al meer dan 2500 jaar wijn geproduceerd. Het is produceren van wijnen is hier tot een steevaste traditie gaan behoren. Het maken van wijn zit hier echt in de cultuur verweven. Dat begon ooit in de 1e eeuw v.Chr. toen de oude Romeinen nieuwe wijntechnieken introduceerden. De productie van wijnen liet zich zelfs niet stoppen toen het Moorse rijk z’n invloed uitoefende over het gebied met een streng regime. Ondanks een verbod van de Koran werd het produceren van wijn in Utiel Requena getolereerd. Een sprong in de tijd doet ons leren dat de 19e eeuw een briljante en gouden eeuw bleek voor Utiel Requena wijnen. De handel in Utiel Requena wijnen floreerde en de productie vierde hoogtijdagen.

 

Toegestane druivenrassen Utiel Requena

De wijnen die uit Utiel Requena afkomstig zijn, hebben over het algemeen een flinke body. Daarom laten ze zich goed gebruiken voor blends met enkele lichtere wijnen uit Valencia. Wijnen die afkomstig zijn van de D.O. Utiel Requena bestaan uit onder andere tempranillo, garnache tinta, macabeo, cabernet sauvignon en chardonnay. De wijnen van D.O. Utiel Requena dienen minimaal 10% alcohol te bevatten.

 

Utiel Requena wijnen proberen? Ga voor het beste!

Wilt u wel eens weten hoe een écht goede Utiel Requena smaakt? Zo eentje om te openen wanneer er écht iets belangrijks gevierd moet worden. Wanneer een toost nét dat beetje extra glans moet krijgen? Probeer dan eens een Utiel Requena uit het assortiment van Desmaakvangoedewijn.nl. Wij bieden uitsluitend bijzondere en kwalitatief hoogstaande wijnen aan. Premium wijnen die afkomstig zijn uit de beste wijnhuizen in Utiel Requena. Bovendien leveren wij deze wijnen snel én tegen de scherpste prijzen. Dat komt door het directe contact dat wij onderhouden met de wijnhuizen in deze regio. Het levert ons, en u natuurlijk, een scherpe prijs en een hoge kwaliteit op. Daar kunt u bovendien snel van gaan genieten want vandaag bestellen is morgen al genieten! Proost!