Morellino di Scansano

Diep onderin de Toscane, in het meest zuidelijke deel nabij Lazio, vind je tussen de heuvelachtige wijngaarden een bijzondere rode wijn. Het is de, tot DOCG gepromoveerde, Morellino di Scansano. Hoogtes van 150 tot 500 meter blijken perfecte omstandigheden te zijn voor de Sangiovese druif (morellino) om optimaal te gedijen. De wijn bevat veel impressies van donker, vol en rijp bosfruit en heeft een lekker zuurtje in zich. In de afdronk proef je lichte tannines. Lees meer

Geen producten gevonden...
 

Eigenschappen van de DOCG Morellino di Scansano

Van eind september tot begin oktober worden Sangiovese druiven geplukt in de heuvels van zuidelijk Toscane. Om ze als DOCG geclassificeerde wijn op de markt uit te kunnen brengen, dient tenminste 85% van de wijn te bestaan uit Sangiovese. De wijngaarden bevinden zich meer richting de Toscaanse kust, waar de bodemgrond kalkrijk is en tussendoor klei bevat. Het Morellino di Scansano DOCG-gebied is relatief klein, waardoor deze DOCG slechts een geringe bekendheid geniet. Dit in tegenstelling tot de fameuze DOCG-wijnen van Chianti of Barolo. Toch is de wijn die gemaakt wordt van de Sangiovese druif, jaar in en jaar uit, uniek ten opzichte van andere Sangiovese druiven. Wellicht heeft dat te maken met de zuidelijke ligging van het gebied en de volle zonovergoten rijping van de druiven die hiermee gepaard gaat... Hoe dan ook, het resultaat hiervan is een volle wijn met een prachtig bouquet. Leuk feit is dat de wijnen geen veroudering vereisen en vrij snel na de oogst al worden vrijgegeven voor consumptie. De wijn behoudt hierdoor een fris karakter. Qua aroma’s zijn er tonen van kersen, granaatappel, kersen, leder en specerijen te herkennen.

 

Morellino di Scansano bestellen voor de scherpste prijs

Ben je op zoek naar prachtexemplaren DOCG Morellino di Scansano wijn? Kies dan voor Desmaakvangoedewijn.nl. Wij bieden namelijk alleen maar premium kwaliteitswijnen van de beste wijnhuizen uit Toscane. Zodra er een one of a kind exemplaar op de markt komt, worden wij daarover direct ingelicht. Vanaf dat moment liggen de mooiste wijnen binnen de kortste keren in onze eigen wijnkelders. Of in die van jou. Want Desmaakvangoedewijn.nl verzendt binnen éen dag: vandaag besteld is morgen al in huis. En bovendien koop je bij ons al uw Morellino di Scansano wijnen in voor messcherpe prijzen.