Corvina wijn

Corvina is wellicht wel de oudste, zo niet dé oudste druivensoort van de streek Valpolicella. Deze streek is gelegen in het noordoosten van Italië, waar Verona de grootste stad is. Het eerste jaartal waarin corvina wijn omschreven werd dateert uit 1818, maar er werd al voor het eerst gerefereerd naar de (toenmalige) “corvini” druif rond het jaar 1627. Corvina druiven hebben een paars-blauwe schil en geven lichte droge rode wijnen die over het algemeen soepel te drinken zijn. Omdat de druiven worden gedroogd alvorens geperst te worden ontstaan er vaak Amarone-achtige stijlen. Lees meer

Cantina di Negrar
Cantina di Negrar, Appassimento Rosso Veneto
Artikelcode 419175
€9,95
Cantina di Negrar
Cantina di Negrar, Appassimento Rosso Veneto
€9,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Cantina di Negrar
Cantina di Negrar, 'Le Preare' Amarone della Valpolicella Classico DOCG
€28,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Cantina di Negrar
Cantina di Negrar, 'Le Preare' Corvina Verona IGT
€7,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Cantina di Negrar
Cantina di Negrar, 'Le Preare' Valpolicella classico superiore Ripasso DOC
€11,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Cantina di Negrar
Cantina di Negrar, 'Le Preare' Veronese Rosso Lastone IGP
€8,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Combineer wijnen en stapel uw korting!*
wijbundel
6%
korting vanaf 12 flessen
8%
korting vanaf 24 flessen
*bij een veelvoud van 6 flessen

Corvina druiven, de aroma’s en de smaken

Van zichzelf kennen de druiven fruitige aroma’s zoals kersen, aardbeien en bloemen. Dit zorgt voor een lichte, soepele en geparfumeerde smaak. De zuurgraad van deze druivensoort is, in tegenstelling tot de fenolwaardes, echter aan de hoge kant waardoor de wijn vaak body te kort komt. Bij cultivatie op heuvels kan de Corvina druif meer concentratie verkrijgen, waardoor er wijnen ontstaan met middellange levensduren.

 

Combinaties van Corvina met andere druivensoorten

Vaak gaan de Corvina druif en de Rondinella druif goed met elkaar samen bij de productie van geassembleerde wijn. Deze laatstgenoemde druivensoort is weliswaar minder elegant en geparfumeerd, maar is aan de andere kant betrouwbaarder en robuuster dan de Corvina druif. Dit zorgt voor meer consistentie wat betreft de oogsten en geeft wijnen die meer in balans zijn. Corvina druiven zijn de belangrijkste component voor Valpolicella en Badolino wijnen.

 

Corvina wijn kopen?

Zoek je een fles Corvina, maar wil je er zeker van zijn dat de wijn van uitstekende en premium kwaliteit is? Dan heeft Desmaakvangoedewijn.nl je altijd voldoende te bieden. Wij speuren namelijk diverse wijnhuizen in de buurt van Valpolicella af en zijn constant opzoek naar de beste Corvina wijnen. Ook krijgen wij geregeld tips van wijnhuizen in deze regio wanneer zij weer een speciale en topklasse wijn op de markt gaan uitbrengen. Alleen deze wijnen belanden bij ons in de wijnkelders. Daar liggen ze klaar om verzonden te worden. Razendsnel en altijd voor de scherpste prijzen... Want vandaag bestellen, is morgen al in huis. Speciale gelegenheid? Of wil je eens écht lekker genieten van een premium wijn? Dan heeft Desmaakvangoedewijn.nl altijd wel een passende fles wijn.