Grenache wijn

Grenache is een rode druivensoort die zich in de 16e eeuw over het Middellandse Zeegebied verspreidde. In deze tijd, de tijd van het koninkrijk Aragon, heeft de Grenache druif een goede naam opgebouwd. Omdat de schillen van deze druiven heel dun zijn, is de druif buitengewoon geschikt voor producties van zowel rode wijn, rosé als witte wijn. De witte wijnen van de Grenache zorgen voor een relatief lage zuurgraad, hoge alcoholpercentages en een zeer fruitige smaak. Op dit moment is Grenache de op drie na meest aangeplante druivensoort van Spanje, na de Tempranillo en Bobal. Hier wordt de druif Garnacha genoemd en maakt voor ongeveer 30% deel uit van de traditionele Rioja. Maar ook in Frankrijk is deze druivensoort ongekend populair. Lees meer

Aroma’s en smaken van de Grenache

Zwoele en zachte tonen zijn typerend voor Grenache wijnen. De zwoele ondertonen zijn te danken aan de aroma’s van rijpe rode en paarse fruitsoorten: smaakvolle bessen, diepgekleurde aardbeien en rijpe frambozen. Het zwoele karakter krijgt extra kracht door geparfumeerde en bloemachtige aroma’s van honing. Deze zoetige ondertonen worden nog extra versterkt door de lage hoeveelheden zuur in de wijn. Hierdoor is de bewaarkracht van de Grenache wijnen niet erg hoog. De smaak is er echter niet minder om! Aan de andere kant zijn er impressies van peper en specerijen te vinden. Dat maakt de wijn fantastisch om te combineren met diverse stevige hoofdgerechten. 

 

Uitzonderlijke Grenache wijnen kopen?

Desmaakvangoedewijn.nl heeft diverse exemplaren Grenache wijn in haar wijnkelders opgeslagen liggen. Stuk voor stuk zijn deze met de grootst mogelijke zorg gevinifieerd en geselecteerd. Want alleen de beste wijnen krijgen een plek in onze wijnkelders en webshop. Daarom ben je bij Desmaakvangoedewijn.nl altijd verzekerd van kwalitatief hoogstaande wijnen. Bovendien ben je zeker van scherpe prijzen én een supersnelle verzending. Want uw favoriete Grenache wijn vandaag bestellen, betekent dat deze morgen al bij je thuis wordt bezorgd.