Cinsault wijn

De Cinsault druif is een interessante blauwe druivensoort. Het is bovendien de vader van de gerenommeerde Pinotage druif. De kwaliteit van de wijn die voortkomt uit Cinsault is vooral afhankelijk van het zelfbeheersingsvermogen van de wijnboer. Want wordt de snoeischaar uit de schuur gehaald? Dan is het uiterst goed mogelijk om prachtexemplaren te creëren… Maar kan de Cinsault ongerept groeien en wordt de wijnboer gedreven door hebzucht? Dan is het beter om ver bij de wijngaarden met Cinsault vandaan te blijven. Natuurlijk heeft Desmaakvangoedewijn.nl alleen de echte parels geselecteerd. Lees meer

Les domaines Robert Vic
Maison Robert Vic, 'Le Parc' Rouge IGP
Artikelcode 238450
€6,50
Les domaines Robert Vic
Maison Robert Vic, 'Le Parc' Rouge IGP
€6,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Château Musar
Château Musar, Hochar Pere et Fils
€28,95 Prijs bij afname van 6 flessen

Eigenschappen van Cinsault wijn

Een bijzondere eigenschap van deze druivensoort is dat de druif weinig pigment bevat. Hierdoor leent Cinsault zich bijzonder goed voor het produceren van rosé. Wat betreft rode wijnen is deze druivensoort het beste in staat om het verschil te maken in blends, vaak in combinatie met andere excentrieke druivenrassen zoals Mourvèdre of Syrah. Cinsault geeft de wijn een wat steviger en kruidiger karakter. Cinsault druiven bevatten daarnaast weinig tannines en een mooie zuurgraad. Het aromabouquet van de wijn bestaat uit amandel, framboos en noten.

 

Internationaal: Cinsault op reis

Cinsault is verreweg de meest aangeplante druivensoort van Zuid-Frankrijk. Vooral in gebieden rond de Rhône, de Languedoc en op het eiland Corsica staat een groot aantal hectares aangeplant met Cinsault. Maar ook in het zuiden van Spanje, rond Murcia, is het een populair druivenras. Daar vindt u de druif echter onder de naam Monastrell. Eigenlijk overal waar een warm klimaat heerst, is het een graag geziene druivensoort. Zo ook in Zuid-Afrika waar de wijn voornamelijk wordt gebruikt voor in blends.

 

Cinsault wijn kopen van premium kwaliteit? Desmaakvangoedewijn.nl

Desmaakvangoedewijn.nl heeft voor jou de mooiste wijnen met Cinsault geselecteerd, afkomstig uit de beste wijnhuizen, waar dan ook ter wereld. Per wijn hebben wij aangegeven uit welke smaakprofielen en aroma’s de wijn bestaat, want smaken verschillen natuurlijk. Maar wat wel zeker is, is dat Desmaakvangoedewijn.nl alleen maar wijnen van premium kwaliteit in z’n kelders heeft liggen. Wijnen die klaarliggen om verzonden te worden voor de scherpste prijzen. En bestel vandaag nog een Cinsault wijn, dan heb je die morgen al in huis. Dat wordt genieten!