Roussanne wijn

Witte Roussanne wijn is bijzonder en heeft een intieme geur. Het wordt bijna nooit geproduceerd als Cépagewijn, maar (bijna) altijd in combinatie met de Marsanne druif. Echter, er zijn ook plekken waar de wijn het met andere wijnen moet doen… Dat is één plek om precies te zijn. In de wijnstreek Châteauneuf-du-Pape wordt Rousanne in combinatie met Grenache Blanc, Bourboulenc en Clairette ingezet. Lees meer

Geen producten gevonden...

Geografische oriëntatie en kenmerken van Roussanne

Roussanne komt voornamelijk voor in de wijngaarden van het noordelijke Rhônegebied in Frankrijk, maar ook in de grootste wijnstreek van Frankrijk: de Languedoc-Roussillon. Ook in de Provence komt het druivenras voor. Rousanne laat zich moeilijk telen, omdat ze nogal gevoelig is voor de weersomstandigheden. Een bekend lokaal gezegde hierover is dat “het maar eventjes hoeft te waaien voordat de druiven griep hebben en het begeven”. Gelukkig zal het zo’n vaart niet lopen, maar feit is wel dat de druiven erg gevoelig zijn. Door z’n dunne schil liggen wijnrot en meeldauw altijd op de loer en is het altijd oppassen geblazen met Roussanne. Bovendien is het druivenras pas laat in het seizoen rijp. De druiven presteren het beste in zonnige, warme en droge klimaten met steenachtige en goed gedraineerde kalkbodems.

 

Aroma’s van Roussanne wijn

Als alle omstandigheden kloppen voor de Roussanne druif, kunnen er werkelijk prachtige wijnen ontstaan. De aroma’s van Roussanne wijn zijn erg kleurrijk en prettig aanwezig en kennen tonen van bloemen, abrikoos, droge vruchten, honing, meidoorn en vijgen. En daar kan je je lange tijd op verheugen want de wijnen hebben een lange houdbaarheid. Dat komt mede door de zuurgraad, welke aan de hoge kant is. Voor nóg diepere aroma’s en smaken worden Roussanne wijnen geregeld opgelegd op eiken vaten.

 

Roussanne wijn kopen?

Zoek je een bijzondere en kwalitatief hoogstaande roussanne wijn? Desmaakvangoedewijn.nl heeft contacten met de beste wijnhuizen uit het Rhônegebied en daarom hebben wij geregeld prachtige nieuwe flessen Roussanne wijn in onze wijnkelders liggen. Onze Roussanne wijnen liggen hier tussen allerlei andere wijnen van premium kwaliteit te rusten totdat er zich een nieuwe eigenaar heeft gemeld. Je vindt in onze webshop uitsluitend wijnen die je niet in de supermarkt zult vinden. Wijnen die je alleen maar opent wanneer je écht iets te vieren hebt, of wanneer je écht eens wilt genieten. Bovendien bieden wij al onze wijnen aan tegen scherpe prijzen. En daar geniet je binnen de kortste keren al van. Want vandaag besteld, is morgen in huis.