Chardonnay wijn

Chardonnay wijn is wereldwijd bekend en begeerd. Zo goed als ieder restaurant, waar dan ook in Nederland of in de wereld, heeft wel een witte chardonnay wijn in de koelkast staan. De smaken van chardonnay wijn kunnen echter nogal uiteenlopen. Zo is het mogelijk dat u zacht gerijpte wijn met botervolle smaken tegenkomt of juist tegen een frisse heldere wijn met fruitige tonen aanloopt. Chardonnay is tot veel in staat en is daarom een lieveling van menig wijnmaker, waar dan ook ter wereld. Het druivenras heeft weinig eisen als het op klimaat aankomt en is bovendien weinig vatbaar voor ziektes. Desmaakvangoedewijn.nl heeft alvast een selectie voor u gemaakt van premium chardonnay wijnen uit de beste wijnhuizen. Natuurlijk vindt u bij ons ook chardonnay champagnes! Lees meer

populaire keuze
Monmarthe Monmarthe, 'Secret de Famille' Champagne Brut
Monmarthe
Monmarthe, 'Secret de Famille' Champagne Brut
€33,50 Prijs bij afname van 6 flessen
8%korting
korting
Bodegas Carlos Serres Bodegas Carlos Serres, brut DOC Rioja metodo tradicional
Bodegas Carlos Serres
Bodegas Carlos Serres, brut DOC Rioja metodo tradicional
€14,20 €13,00 Prijs bij afname van 6 flessen
Monmarthe
Monmarthe, Champagne Premier Cru 'Douceur de Bulles' demi-sec
€33,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Monmarthe
Monmarthe,'Privilege' Champagne Brut
€35,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Monmarthe
Monmarthe,'Secret de Famille' Champagne Brut, 375ml.
€15,45 Prijs bij afname van 6 flessen
Combineer wijnen en stapel uw korting!*
wijbundel
6%
korting vanaf 12 flessen
8%
korting vanaf 24 flessen
*bij een veelvoud van 6 flessen

De bakermat van chardonnay wijn

Elk land dat zich ook maar íets bezighoudt met wijnproductie heeft wel chardonnay aangeplant staan. Chardonnay wijn wordt echter sinds jaar en dag geproduceerd in de Franse Bourgogne. De druif heeft z’n roots hier duidelijk liggen en vanuit hier is de wijn dan ook een grotere naamsbekendheid gaan genieten. Waarschijnlijk heeft een plaatsje in de buurt van Tournus er zelfs zijn naam aan te danken. Maar het is natuurlijk niet zo dat iedere chardonnay uit deze streek direct als topper aangemerkt kan worden. De bakermat van alle grote chardonnay wijnen ligt echter wel in de Bourgogne. Bekende chardonnay wijnen zijn bijvoorbeeld de Chablis, Le Montrachet en Meursault.

 

Chardonnay en champagne

Chardonnay staat niet alleen bekend als een grote speler op het gebied van witte wijn, maar is ook onmisbaar als het gaat om ongenadigbaar goede champagnes. In de Champagnestreek staat de druif veelal aangeplant omdat het een voorliefde kent voor kalkrijke bodems. Vaak wordt echter de eerste persing, de cuvée, van chardonnay gebruikt voor het maken van champagne. Bent u nieuwsgierig naar een champagne die voor 100% bestaat uit chardonnay druiven? Zoek dan eens naar een ‘Blanc de Blancs Champagne’ in ons assortiment.

 

Kwalitatief hoogstaande chardonnay wijnen koopt u bij Desmaakvangoedewijn.nl

Chardonnay wijn is in diverse prijsklassen en op heel veel plaatsen te koop. Van supermarkt tot slijterij en van kleine tot grote wijnhandel. Het moge duidelijk zijn dat chardonnay wijn een brede interesse geniet. Maar wilt u eens gaan genieten van een écht goede chardonnay? Zo één dat als u ‘m geproefd heeft, u nooit meer anders wilt? Bekijk dan het assortiment van Desmaakvangoedewijn.nl eens. In onze wijnkelders liggen alleen maar toppers te wachten. Chardonnay wijnen van sublieme kwaliteit, uit de beste wijnhuizen ter wereld, voor een scherpe prijs en ook nog eens razendsnel en zorgvuldig verzonden. Want vandaag besteld is morgen al in huis. Santé!