Grenache Gris

Grenache Gris is een druivensoort die zich perfect leent voor het produceren van lichte, subtiele en Grenache Gris rosé, dan kunt u genieten van een heerlijk zonovergoten rosé met een elegante lichtroze kleur. In feite is de Grenache Gris het kleinere broertje van Grenache (Noir) en Grenache Blanc. Het grootste verschil met zijn familieleden is dat de Grenache Gris een lichtroze schil heeft. De ingetogenheid van de schil levert mooie, sensuele en verleidelijke rosé wijnen op. Grenache Gris maakt tevens onderdeel uit van diverse hoogwaardige blends. Dat de kwaliteit van de druif dik in orde is blijkt uit het feit dat diverse wijnappellaties het gebruik van Grenache Gris toestaan, in plaats van Grenache Blanc. Lees meer

Domaine Lafage
Domaine Lafage, Rosé 'Miraflors' AOC
€13,50 Prijs bij afname van 6 flessen

Herkomst van Grenache Gris

De elegantie van Grenache Gris wordt op diverse plekken in de wereld erg gewaardeerd. Net zoals zoveel wijnen komt de Grenache Gris oorspronkelijk uit Frankrijk. Alhoewel, niet iedereen is het daar mee eens... Sommigen beweren ook dat Spanje het land van herkomst is en anderen zeggen weer dat in Italië de eerste sporen van Grenache Gris zijn ontstaan. Het mag zich natuurlijk laten raden wie daar zo over denkt… Enfin, de herkomst van Grenache Gris doet gelukkig niets af aan de kwaliteit van de wijn. Die is uitstekend te noemen!

 

Grenache Gris op mondiaal niveau

In Frankrijk is Grenache Gris overigens vooral terug te vinden in Languedoc-Roussillon en in de Rhône vallei. Daar worden er prachtige rosé wijnen van gemaakt. Grenache gris wordt door de Spanjaarden ook wel Gernacha Roja genoemd en staat hier voornamelijk aangeplant in Catalonië, Navarra en La Mancha.

 

Grenache Gris rosé van de allerbeste kwaliteit kopen?

Wil je zelf ervaren hoe een Grenache Gris rosé smaakt? Bereidt je dan voor op een lichte rosé met veel jong fruit, lichte kruiden en subtiele droge smaken van fijne frambozen, bramen en bosaardbeien. Grenache Gris zal heerlijk smaken bij gerechten zoals zalm, zeeduivel en diverse schelp- en schaaldieren. Natuurlijk is de wijn ook perfect geschikt als aperitief, bijvoorbeeld op een terras in de zon. Waar je ook gaat genieten van je nieuwe aanwinst… Desmaakvangoedewijn.nl heeft er alles aan gedaan om je een premium kwaliteitswijn te serveren. En dat voor de scherpst mogelijke prijs. Wij kopen onze wijnen namelijk stuk voor stuk in bij de meest gerenommeerde wijnhuizen ter wereld. En daar profiteert jij als wijnliefhebber direct van. Bovendien verzenden wij razendsnel. Vandaag bestellen is morgen al genieten. Proost!