Grenache Noir

Grenache noir druiven hebben hun roots in Spanje liggen, waar dit druivenras ook wel Garnache wordt genoemd. De schil van de grenache noir is dun, heeft weinig kleur en leent zich daarom goed om rosé wijn van te maken. De druivensoort is bovendien pas laat in het seizoen rijp wat ervoor zorgt dat het suikergehalte bovengemiddeld is. Dit resulteert in zeer fruitige wijnen, die het zoete bijna doen benaderen. Grenache noir gedijt het best in zonovergoten gebieden met arme bodems. Het zal u dan ook niet verbazen dat er heerlijke grenache noir rosé wijnen rond het Middellandse Zeegebied geproduceerd worden…Lees meer

Domaine Lafage
Domaine Lafage, Coté Rosé VdP
€7,85
Domaine Lafage
Domaine Lafage, Coté Rosé VdP
€7,85 Prijs bij afname van 6 flessen
Les domaines Robert Vic
Maison Robert Vic, 'Le Parc' Rosé IGP
Artikelcode 238430
€5,25
Les domaines Robert Vic
Maison Robert Vic, 'Le Parc' Rosé IGP
€5,25 Prijs bij afname van 6 flessen

Grenache noir over de hele wereld

De grenache noir druif is een bekende en wereldwijd verspreidde druivensoort. Over de herkomst is niet (veel) bekend. Wel is bekend dat het koninkrijk Aragon, dat van de 12e tot de 16e eeuw heerste in grote delen van het westelijke Middellandse Zeegebied, de druivensoort heeft verspreid. De officiële naam van deze druivensoort is grenache noir, maar eigenlijk heeft ieder belangrijk producerend land in Europa het wel een andere naam gegeven. Bent u bijvoorbeeld op vakantie in Sardinië? Kijk dan eens op de wijnkaart en zoek naar cannonau. Bent u in Spanje op vakantie en wilt u gaan genieten van een heerlijk fruitige grenache noir? Bestel dan een garnacha. De druivensoort is volop aan het terugkomen en begint sterk aan populariteit toe te nemen. In Portugal spreekt men de wijn hetzelfde uit maar schrijft men het anders: garnatxa. En zoals u wellicht al vermoedde kunt u de wijn in Frankrijk bestellen als grenache noir.

 

Aroma’s en smaaksensaties van grenache noir

Rosé wijnen die gemaakt zijn van grenache noir druiven kennen heerlijke impressies van fruit met zoete ondertonen. Zo komen tonen van rood fruit naar boven als tinten van aardbei en framboos. Maar ook zal u tonen herkennen van zwart fruit zoals bramen en kersen. Ook koffie, vijgen, cacao en zelfs peper zijn terug te vinden. Grenache noir wijnen bevatten weinig zuren en staan niet bekend als bewaarwijnen. Door het vele zonnebaden van de druiven in het Middellandse Zeegebied is de wijn echter wel goed voor hogere alcoholpercentages. Wijnen met 15% alcohol zijn eerder regel dan uitzondering.

 

Grenache noir wijn kopen?

Bent u benieuwd naar de smaak van grenache noir rosé wijn? Als u houdt van fruitige en zoetige wijnen met een bijzondere variëteit aan rood en zwart fruit en een hoog alcoholpercentage, dan zal grenache noir u niet teleurstellen. Bij Desmaakvangoedewijn.nl hebben wij alvast een selectie voor u gemaakt. Alleen de beste wijnsoorten hebben wij opgenomen in ons assortiment: wij verkopen alleen wijnen van premium kwaliteit. Dat doen wij overigens voor scherpe prijzen omdat we nauwe connecties hebben met wijnhuizen in het buitenland. En vandaag bestellen is morgen al genieten. Wij verzenden namelijk ook nog eens razendsnel. Dat wordt genieten!