Riesling

Rieslingdruif

Wauw, de Riesling. Wat een druif! Niet voor niks de koningin van de witte druiven genoemd. Aan het einde van de 19de eeuw behoorden Rieslingwijnen, samen met de wijnen uit de Bordeaux, tot de duurste wijnen ter wereld. Helaas hebben goedkope, zoete Duitse Rieslingwijnen net na het midden van de 20ste eeuw het imago van deze druif geen goed gedaan. Toch raken steeds meer wijnliefhebbers gelukkig weer overtuigd van de ongekende potentie van deze druif om ’s werelds beste witte wijnen van te maken! Lees meer

Weingut Karp-Schreiber
Weingut Karp-Schreiber, My Karp Riesling
Artikelcode 2 577 057 14 18
€8,50 €7,25
Tijdelijke actie t/m 1 aug.
15%korting
korting
Weingut Karp-Schreiber Weingut Karp-Schreiber, My Karp Riesling
Weingut Karp-Schreiber
Weingut Karp-Schreiber, My Karp Riesling
€8,50 €7,25 Prijs bij afname van 6 flessen
Weingut Karp-Schreiber
Weingut Karp-Schreiber, Dry Karp Riesling Trocken
Artikelcode 2 577 057 1 18
€8,50 €7,25
Tijdelijke actie t/m 1 aug.
15%korting
korting
Weingut Karp-Schreiber Weingut Karp-Schreiber, Dry Karp Riesling Trocken
Weingut Karp-Schreiber
Weingut Karp-Schreiber, Dry Karp Riesling Trocken
€8,50 €7,25 Prijs bij afname van 6 flessen
Weingut Von Winning
Von Winning, 'Villa Niederberger' Riesling Trocken QBA
€10,45 Prijs bij afname van 6 flessen
Weingut Von Winning
Von Winning, 'Paradiesgarten' Riesling Trocken QBA
€22,65 Prijs bij afname van 6 flessen
Weingut Von Winning
Von Winning, Riesling QBA
€14,25
Weingut Von Winning
Von Winning, Riesling QBA
€14,25 Prijs bij afname van 6 flessen
Combineer wijnen en stapel uw korting!*
wijbundel
6%
korting vanaf 12 flessen
8%
korting vanaf 18 flessen
*bij een veelvoud van 6 flessen

Wat maakt de Riesling zo speciaal?

De Rieslingdruif is uniek in zijn soort. Van geen ander druivenras worden zoveel verschillende wijnsoorten gemaakt; van mousserende wijnen (Sekt), droge, halfdroge, edelzoete wijn tot Eiswein. Deze laatrijpende druif met een goede zuurgraad heeft nog een andere bijzondere eigenschap; het vermogen om het ‘terroir’ in zijn wijn door te geven. Vandaar dat je de leistenenbodem uit het Moezelgebied kunt ruiken en proeven in deze elegante wijnen! Rieslingwijnen uit de Franse Elzas met zijn kalk- en kleibodems en ander alcoholpercentage geven weer een heel andere smaakbeleving. Dat maakt deze druif ongelooflijk veelzijdig.

 

Houdbaarheid van Rieslingwijn

Een ander unieke eigenschap is de houdbaarheid. Een kwalitatief goede Riesling kun je prima laten rijpen. Onder goede omstandigheden kun je deze wijn tientallen jaren bewaren en dan nog steeds genieten. De uitgebalanceerde zuren in deze wijn maken dat mogelijk door hun conserverende werking. Tijdens een bezoek aan een weingut uit de Moezel hebben we dat zelf mogen ervaren. Een 40 jaar oude Auslese had nog steeds een prachtige balans tussen frisheid en zuren. Ongekend voor een witte wijn!

 

Waar is de Riesling te vinden?

Duitsland en Riesling horen bij elkaar; er zijn oude geschriften die aantonen dat de Riesling al vanaf 1435 in Duitsland staat aangeplant en nu is in Duitsland deze druivensoort het meest aangeplant. Zijn oorsprong komt echter hoogstwaarschijnlijk uit de Franse Elzas. In Frankrijk vind je de Riesling trouwens alleen in de Elzas, in andere Franse wijnstreken mag deze druif namelijk niet verbouwd worden. Ook uit landen als Oostenrijk, Italië, Australië en de Verenigde Staten komen Rieslingwijnen.

 

Rieslingwijn zoals u die nog nooit proefde kopen?

Kortom, wij zetten de Riesling graag weer op het voetstuk waar zij thuishoort. Desmaakvangoedewijn.nl heeft stuk voor stuk kwaliteitswijnen voor je uitgezocht, van wijnboeren die gaan voor kwaliteit. Deze leveren wij voor goede prijzen en binnen de kortste keren. Heb je zin om morgen al te genieten? Dat kan! Want al onze wijnen worden een dag na bestelling bij je thuisbezorgd. Dat wordt heerlijk genieten van je nieuwe fles Riesling. Proost!