Riesling

Riesling is een kwalitatief hoogstaand druivenras. Doorgaans levert dat zeer smaakvolle witte wijnen op. Deze witte druivensoort staat voornamelijk aangeplant in Duitsland, Oostenrijk, Italië en de Elzas. Opmerkelijk is dat de druiven vooral geschikt zijn voor droge en elegante witte wijnen, maar dat riesling z’n bekendheid voornamelijk te danken heeft aan zoete witte wijn. Wellicht draaien die rollen binnenkort wel om, want riesling wijnen worden steeds vaker, en op steeds meer plekken in de wereld, gewaardeerd om z’n droge witte wijn.Lees meer

Weingut Von Winning
Von Winning, 'Villa Niederberger' Riesling Trocken QBA
€10,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Weingut Von Winning
Von Winning, Riesling QBA
€14,25
Weingut Von Winning
Von Winning, Riesling QBA
€14,25 Prijs bij afname van 6 flessen
Weingut Von Winning
Von Winning, 'Paradiesgarten' Riesling Trocken QBA
€21,75 Prijs bij afname van 6 flessen

Oorsprong en aantallen riesling wijn

Riesling wijnen hebben hun roots in Duitsland liggen en het verhaal gaat dat Romeinse legioensoldaten ooit de rieslingdruif ontdekt hebben. Maar ruim daarvoor, in de derde eeuw v.Chr., werden er al wijnstokken aangeplant in de Ahrstreek (Duitsland). En tot op de dag van vandaag is Duitsland een grote speler als het gaat om de aanplanting en export van riesling. Op dit moment staat er in Duitsland zo’n 108.000 hectare aangeplan. Dit levert per jaar een gigantische hoeveelheid van 10.365.000 hectoliter aan riesling wijn op.

 

Smaken en aroma’s van riesling wijn

Een typisch kenmerk voor riesling wijnen is de zuurgraad. Deze is aan de hoge kant maar wel mooi in balans. Jonge riesling wijnen vertonen vaak impressies van lichte kruiden en bloemen, hebben een frisse geur en kennen een droge, verfijnde en elegante afdronk. Is de riesling wat ouder? Dan proeft u juist tonen van citrus en honing en smaakt de wijn uitbundig krachtig en zelfs wat olieachtig. Frisheid, kruidigheid en een juiste balans zijn kenmerken die altijd voor riesling gelden. Tevens hebben de wijnen een hoge bewaarkracht. Flessen kunnen tot wel 30 jaar bewaard worden! Dat zegt wel iets over de kwaliteit van riesling. Het is dan ook niet vreemd dat deze druivensoort steeds populairder wordt!

 

Riesling wijn zoals u die nog nooit proefde kopen?

Natuurlijk heeft Desmaakvangoedewijn.nl alleen de beste exemplaren uit de beste jaren, van de meest verfijnde wijnboeren, op voorraad. Deze leveren wij voor goede prijzen en binnen de kortste keren. Heeft u zin om morgen al te genieten? Dat kan! Want al onze wijnen worden een dag na bestelling bij u thuisbezorgd. Dat wordt heerlijk genieten van uw nieuwe exemplaar riesling. Proost!