Riesling wijn

Riesling druif

Wauw, de Riesling. Wat een druif! Niet voor niet wordt deze Riesling druif de koningin van de witte druiven genoemd. Aan het einde van de 19de eeuw behoorden Riesling wijnen, samen met de wijnen uit de Bordeaux, tot de duurste wijnen ter wereld. Helaas hebben Duitse Riesling wijnen, die goedkoop en zoet waren, net na het midden van de 20ste eeuw het imago van deze druif geen goed gedaan. De kwaliteit van Riesling wijnen in Duitsland zien we gelukkig al jarenlang weer omhoog schieten. Steeds meer wijnliefhebbers zijn daarom weer overtuigd van de ongekende potentie van de Riesling druif om de beste witte wijnen ter wereld van te maken! Lees meer

Aanrader
Weingut Von Winning Von Winning, 'Villa Niederberger' Riesling Trocken QBA
Weingut Von Winning
Von Winning, 'Villa Niederberger' Riesling Trocken QBA
€11,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Weingut Von Winning
Von Winning, Riesling QBA
€15,95 Prijs bij afname van 6 flessen

Wat maakt de Riesling druif zo speciaal?

De Riesling druif is uniek in zijn soort. Van geen ander druivenras worden zoveel verschillende wijnsoorten gemaakt; van mousserende wijnen (Sekt), droge, halfdroge en edelzoete wijn tot Eiswein.

De laatrijpende Riesling druif met een goede zuurgraad heeft nog een andere bijzondere eigenschap; het vermogen om meer dan andere druivenrassen het ‘terroir’ in zijn wijn door te geven. Wat uit de bodem wordt gehaald, kun je direct terugproeven in de wijn. Vandaar dat je de leistenenbodem uit het Moezelgebied kunt ruiken en proeven in deze elegante wijnen! Riesling wijn uit de Franse Elzas, met zijn kalk- en kleibodems, hebben een ander alcoholpercentage en geven weer een heel andere smaakbeleving. Dat maakt de Riesling druif ongelooflijk veelzijdig.

 

Houdbaarheid van Riesling wijn

Een unieke eigenschap van Riesling wijn is de houdbaarheid. Een goede, kwalitatieve Riesling wijn kun je prima laten rijpen. Onder goede omstandigheden kun je deze wijn tientallen jaren bewaren en dan nog steeds genieten. De uitgebalanceerde zuren in de Riesling wijn maken dat door de conserverende werking mogelijk. Tijdens een bezoek aan een weingut uit de Moezel hebben we dat zelf mogen ervaren. Een 40 jaar oude Auslese had nog steeds een prachtige balans tussen een zoetje en zuren. Ongekend voor een witte wijn!

 

De oorsprong van Riesling wijn

Duitsland en Riesling horen bij elkaar; er zijn oude geschriften die aantonen dat de Riesling druif al vanaf 1435 in Duitsland staat aangeplant. Daarbij komt dat het druivensoort in Duitsland ook het meest is aangeplant. De oorsprong van de Riesling ligt echter hoogstwaarschijnlijk in de Franse Elzas. In Frankrijk vind je de Riesling overigens alleen in de Elzas, in andere Franse wijnstreken mag deze druif niet verbouwd worden. Riesling wijnen komen ook uit landen als Oostenrijk, Italië, Australië en de Verenigde Staten.

 

Uitmuntende Riesling wijn kopen?

Kortom, wij zetten de Riesling graag weer op het voetstuk waar het thuishoort. Desmaakvangoedewijn.nl heeft stuk voor stuk kwaliteitswijnen uitgezocht, van wijnboeren die gaan voor kwaliteit. Deze leveren wij voor goede prijzen en binnen de kortste keren. Heb je zin om morgen al te genieten? Dat kan! Want al onze wijnen worden een dag na bestelling bij je thuisbezorgd. Dat wordt heerlijk genieten van je nieuwe fles Riesling wijn. Proost!

 

Wat is Riesling wijn?

Riesling is een witte druivensoort. Wijnkenners zien Riesling als een van de beste witte druivenrassen. Riesling komt vooral uit Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Australië.

Waar smaakt Riesling naar?

De smaak van Riesling wijn is zeer uiteenlopend. Afhankelijk van de herkomst van een riesling smaakt deze zoet, fris of droog. Een jong gerijpte Riesling smaakt naar appel en limoen. Terwijl een meer gerijpte Riesling wijn meer naar a

Bij welk gerecht past Riesling wijn?

De zoete Riesling smaakt goed bij kruidige gerechten. De zoete smaak vormt een fijne tegenhanger van kruidig eten. Een droge Riesling is goed te combineren met een lichte vis.

Hoe lang kan ik riesling wijn bewaren?

Riesling kun je over het algemeen enkele jaren bewaren. De zuren in een Riesling zorgen ervoor dat de wijn langere tijd in goede conditie blijft.

Wat is de serveertemperatuur van Riesling wijn?

Wij raden aan Riesling wijn te serveren bij een koelkasttemperatuur van 8 °C

Waar komt Riesling vandaan?

Riesling komt vooral uit Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk en Australië.