Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Von Winning, 'Villa Niederberger' Riesling Trocken QBA
Aanrader

Von Winning, 'Villa Niederberger' Riesling Trocken QBA

€11,95 Prijs bij afname van 6 flessen

Deze bijzondere Riesling is droog en elegant. Met in de neus heerlijk wat perzik, rabarber en citrus en tonen van vuursteen. Mild van smaak met een mooie frisse afdronk!

  • Bestel 1 voor €12,55 per fles
  • Bestel 6 voor €11,95 per fles en bespaar 5%
wijbundel
Combineer wijnen en stapel uw korting!*
6%
korting vanaf 12 flessen
8%
korting vanaf 24 flessen
*bij een veelvoud van 6 flessen

  • Scherp geprijsde kwaliteitswijnen
  • Gratis verzending vanaf €150. Binnen 1-2 werkdagen geleverd.
  • Klanten geven ons een 9,9!
  • Achteraf betalen mogelijk, u loopt geen risico
Beschrijving

Weingut Von Winning

Weingut Von Winning, opgericht in 1812, is vernoemd naar Kapitein Leopold Von Winning. Hij was één van de eigenaren van het wijngoed. De belangrijkste druif van het domein is de Riesling; 80% van de 38 hectare wijngaarden is aangeplant met deze druif. Daarnaast vinden we op de hellingen van het domein Pinot Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Gewürztraminer en Muscatel. Ook Pinot Noir en sinds 2008 Sauvignon Blanc zijn te vinden in het domein van Von Winning.

 

Pfalz

Waar vinden we het Weingut Von Winning? In Pfalz, het op één na grootste wijngebied van Duitsland dat qua landschap veel lijkt op de Elzas. Pfalz ligt tussen de Rijn, het Haardtgebergte en het Pfalzer Wald en grenst zuidelijk aan de Franse Elzas. Over een lengte van 85 kilometer liggen 130 wijndorpen met ruim 23.000 hectare wijngaarden. Het gebied is een begrensd gebied door de gebergten en bossen, die het gebied beschut tegen regen en westenwinden. De zonuren in dit gebied zijn hoog en daarmee behoort Pfalz tot de warmste wijngebieden van Duitsland. De bodemsoorten zijn o.a. leem, zand, löss, klei, kalk en zandsteen. Het terroir van Pfalz is daarmee zeer geschikt voor de wijnbouw.

 

Duitse ‘Grand Cru’

Riesling is de koning van de witte wijn in Duitsland. Pfalz is het grootste Rieslinggebied in de wereld. Dat er zoveel Riesling is aangeplant, heeft te maken met het bijzondere terroir van Von Winning. 10 hectare van het wijngoed heeft een bijzondere klasse, namelijk ‘Großes Gewächs’. Dit is zeg maar de Duitse benaming van de Franse ‘Grand Cru’s’. In deze wijngaarden staan kwaliteit en duurzaamheid voorop, zodat perfect rijpe en aromatische druiven geoogst kunnen worden.

 

Riesling Villa Niederberger

Deze wijn is genoemd naar Villa Niederberger, één van de bijzondere estates van investeerder en wijnkenner Achim Niederberger. Wijnmaker Hans-Günter Schwarz verzorgt deze kleine wijngaard van 0,8 hectare in Neustadt tot in de perfectie. Hij kent zo’n beetje elke wijnstok persoonlijk, zo ver gaat zijn zorg.

 

In de wijngaard wordt gewerkt met groot respect voor de natuur. Wijn maken gebeurt hier op een zo natuurlijk mogelijke manier, op basis van met de hand geplukte druiven. Deze staan aangeplant op mooie oost hellingen, zodat ze niet in de volle middagzon staan, waardoor ze langzaam kunnen rijpen. Bijzondere Riesling, van een bijzondere wijngaard.

 

  

Wijnsoort Witte wijn
Land Duitsland
Wijnregio Pfalz
Druivensoort Riesling
Oogstjaar 2021
Volume 750 ml
Serveertemperatuur 8-10°C
Alcoholpercentage 12,5% vol.
Serveersuggesties Heerlijk aperitief, bij Thaise curries, salades met geitenkaas, zachte schimmelkazen.
Proefnotities Deze bijzondere Riesling is droog en elegant. Met in de neus heerlijk wat perzik, rabarber en citrus en tonen van vuursteen. Mild van smaak met een mooie frisse afdronk!
Wijnhuis Weingut Von Winning
Bewaarpotentieel 2-3 jaar
Vat rijping Geen
Allergenen Bevat Sulfieten