Pinot Grigio

Pinot grigio is een druivenras dat oorspronkelijk afkomstig is uit Frankrijk, maar tegenwoordig veelal staat aangeplant in Italië. Zo is dit witte druivenras in Friuli veruit de meest aangeplante druivensoort. Maar ook in de regio Veneto is pinot grigio ongekend populair en is het druivenras onderdeel van vele bekende wijnappellaties met een DOC-classificatie. Over het algemeen zult u pinot grigio wijnen waarderen als u houdt van wat zoetere en suikerachtigere wijnen. En als u houdt van wijnen met een extra bijzonder karakter en hoogstaande kwaliteit, dan is het aannemelijk dat u in onze webshop een zeer smaakvolle pinot grigio wijn gaat ontdekken. Lees meer

Geen producten gevonden...

Kenmerken van Pinot grigio

Pinot grigio druiven bevatten flink veel suikers en zitten over het algemeen laag  qua zuren. Om deze reden is pinot grigio een populaire aanplanting in de wat koelere gebieden van Italië. Want wanneer pinot grigio in warme streken aangeplant staat, is de kans groot dat de druiven teveel suikers gaan bevatten en er saaie en zoetige wijnen ontstaan. Niet voor niets is pinot grigio het nummer één aangeplante druivenras in Friuli. Echter, in deze koelere gebieden loopt pinot grigio wel een vergroot risico op rotting. Dit heeft te maken met een andere eigenschap van de druif: de compacte trossen. Want wanneer regenbuien de wijngaarden overspoelen, is de kans groot dat er regenwater tussen de vruchten achterblijft. De gevoelige pinot grigio druiven zijn hierdoor eerder vatbaar voor rotting. Sommige wijnboeren kiezen er daarom voor om de najaarsregen een stap voor te zijn en plukken de druiven nog voordat deze rijp zijn. Hierdoor zijn er logischerwijs minder aroma’s en smaken in de pinot grigio druiven aanwezig en levert dat neutralere wijnen op.

 

Smaken van pinot grigio wijnen

Drinkt u een pinot grigio wijn uit Italië, dan zal deze veelal iets droger, frisser en lichter van smaak zijn als dat u pinot grigio uit Frankrijk drinkt. Pinot grigio kenmerkt zich bovendien door het mineraalachtige karakter en de frisse aroma’s van citroen, groene appels en bloesem. Een koud glas pinot grigio schuimwijn is een aangename en heerlijk verfrissende drank op warme zomerse dagen.

 

Pinot grigio kopen? Kies voor premium kwaliteit

Pinot grigio wijn is populair en verkrijgbaar in vele kwaliteitsklassen. Wij kunnen ons voorstellen dat u door het grote aanbod vaak niet meer weet welke pinot grigio wijn nu goed is of minder. Daarom hebben we bij Desmaakvangoedewijn.nl alleen maar premium kwaliteitswijnen in ons assortiment opgenomen. Bij ons vindt u pinot grigio wijnen die afkomstig zijn van de beste wijnhuizen, waar dan ook ter wereld. Het is pure kwaliteit die u zult proeven. En dat u voor kwaliteit iets meer betaalt, mag u als echte wijnliefhebber niets verbazen. Maar dat betekent nog niet dat u voor een premium fles pinot grigio wijn te veel moet betalen... Tenminste, niet als u kiest voor Desmaakvangoedewijn.nl. Wij bieden al onze wijnen aan voor scherpe en eerlijke prijzen. Bovendien bent u zeker van een snelle verzending. Want vandaag bestellen is morgen al genieten. Dat wordt genieten!