Falanghina wijn

Falanghina is een wit druivenras afkomstig uit Campanië, net gelegen boven de Italiaanse laars. De heuvellandschappen en heuvelruggen rond Napels en de omliggende eilanden zijn de favoriete plek van falanghina. De Falanghina druif zorgt voor frisse en levendige witte wijnen die goed samengaan met gerechten waarin rauw gemarineerde vis een hoofdrol speelt. Of wat te denken van de combinatie met verse asperges, frisse salades, coquilles of frisse kwarttaart… Zolang de gerechten maar licht zijn, is Falanghina echt een meerwaarde. Lees meer

Farnese Vini
Farnese Vini, Vesevo Falanghina IGT
Artikelcode 5443
€7,50
Farnese Vini
Farnese Vini, Vesevo Falanghina IGT
€7,50 Prijs bij afname van 6 flessen

Twee varianten Falanghina wijn

Van alle druivenrassen in Campanië behoort Falanghina tot de top drie van meest aangeplante druivenrassen in de regio, samen met Fiano en Greco. Onlangs nog werd er onderzoek gedaan naar de herkomst van Falanghina en hier werd ontdekt werd dat er feitelijk twee soorten Falanghina bestaan. Ten eerste is er Falanghina Flegrea, welke staat aangeplant in de regio ten noordwesten van Napels. Hieruit komen uitgesproken witte wijnen voort. Ten tweede is er, de minder aangeplante variant, Falanghina Beneventana. Deze soort staat aangeplant ten noordoosten van Napels en brengt delicate wijnen voort.

 

Producties Falanghina

Falanghina is in staat om wijnen voort te brengen met uitgebalanceerde smaken, de juiste concentraties en een goede zuurgraad. Hierdoor ontstaan wijnen met een goede bewaarkracht. Falanghina verkeerd in topvorm wanneer de druiven onder perfecte condities kunnen groeien en rijpen. Hiervoor is het nodig dat de hellingen waarop Falanghina staat aangeplant een ligging op het zuiden hebben, zodat de zon de druiven maximaal kan voorzien van warmte. De nationale en internationale aandacht die dit druivenras zou moeten verdienen is groot, maar Falanghina blijkt helaas nog te vaak een onderbelicht druivenras. Wij van Desmaakvangoedewijn.nl vinden dat onterecht. Wie zich verdiept in de smaken en aroma’s van deze wijn zal de geparfumeerde en delicate smaken van citrusbloesem en peeraroma’s zeer waarderen. Een eiklagering apprecieert deze druivensoort dan ook niet. Een schilweking in stalen vaten past beter bij falanghina, omwille het versterken van de fruitige bloesemaroma’s.

 

Falanghina wijn kopen van de allerbeste kwaliteit? Desmaakvangoedewijn.nl

Ben je benieuwd geworden naar de delicate smaken van Falanghina? Zie je jezelf al genieten van deze wijn op een zonnige zomeravond op het terras? Als aperitief of als begeleiding bij het diner? Dan is het zeker de moeite waard om een Falanghina uit de wijnkelders van Desmaakvangoedewijn.nl te bestellen. Wij hebben alleen de meest speciale en begeerde exemplaren Falanghina op voorraad. Rechtstreeks afkomstig uit de beste wijnhuizen in Campanië. En van onze contacten met lokale wijnboeren en wijnhuizen profiteer je direct… Want niet alleen de smaak zal je verwonderen, maar ook de prijs! Wij leveren onze Falanghina wijnen, net zoals de rest van onze premium kwaliteitswijnen, alleen voor de scherpst denkbare prijzen. Bovendien leveren wij pijlsnel. Vandaag bestellen is morgen in huis. Salute!