Grenache Gris wijn

Grenache Gris is een wit druivenras dat voornamelijk staat aangeplant in Frankrijk en Spanje. Grenache Gris geniet minder naamsbekendheid dan z’n broertje Grenache Noir of z’n zusje Grenache Blanc. Het zijn beide wel verwanten van deze druivensoort, maar dat betekent nog niet dat ze hetzelfde zijn. De Grenache Gris heeft een lichtroze schil en dankt z’n bekendheid voornamelijk aan de toepassing binnen blends. En niet zomaar blends. Nee, Grenache Gris wordt veelal gebruikt als toevoeging aan befaamde appellation wijnen. Lees meer

Geen producten gevonden...

 

Grenache Gris: een zeldzamere variant op de Grenache

Grenache Gris is een variant op de Grenache die in vrij beperkte mate staat aangeplant in het zuiden van Frankrijk en in Spanje. Evenals z’n familieleden is Grenache Gris een krachtig druivenras en gedijt daar goed in droge en warme omgevingen. Waarschijnlijk geniet het produceren van Grenache Grisweinig commercieel belang, toch doet dat niets onder aan de smaak van Grenache Gris! De stijlvolle wijnen bevatten aroma’s van abrikozen en fruit en doen soms wat olieachtig aan. Wat dat betreft doet dit ras sterk denken aan Viognier, maar dan zonder lavendel en de kruidige tonen van dit ras.

 

Grenache Gris kopen bij de Desmaakvangoedewijn.nl?

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit type wijn? Wil je daar wel eens meer van weten en proeven? Dan hebben wij goed nieuws! Want bij Desmaakvangoedewijn.nl liggen er prachtige exemplaren Grenache Gris te wachten in onze wijnkelders. Deze bijzondere exemplaren zijn speciaal overgekomen uit de verste uithoeken van Frankrijk en Spanje. Daar waar de wijnhuizen Grenache Gris de meeste aandacht hebben gegeven, daar hebben wij ze vandaan gehaald. En natuurlijk begrijp je als wijnliefhebber ook wel dat een bijzondere wijn gewoon net iets meer kost… Maar bij Desmaakvangoedewijn.nl weet je ook dat je nooit teveel zult betalen. Wij verkopen werkelijk al onze wijnen voor scherpe prijzen. Bovendien worden deze wijnen binnen de kortste keren aan huis geleverd. Zo ook jouw favoriete Grenache Gris wijn… Vandaag bestellen is morgen in huis. Santé!