Duitse wijn

Wijn uit Duitsland is bezig aan een flinke opmars. Duitse wijnen zijn steeds populairder omdat ook de kwaliteit alsmaar beter wordt. Het imago van goedkope exporteur van zoete wijnen dat Duitsland ooit had, is allang verleden tijd. Steeds meer individuele wijnmakers tillen hun wijnen naar een hoger niveau en dat levert een heel aantal interessante wijnen op. Bij Desmaakvangoedewijn.nl hebben wij de mooiste parels voor u weten te selecteren. Lees meer

Aanrader
Weingut Von Winning Von Winning, 'Villa Niederberger' Riesling Trocken QBA
Weingut Von Winning
Von Winning, 'Villa Niederberger' Riesling Trocken QBA
€11,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Weingut Von Winning
Von Winning, Riesling QBA
€15,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Weingut Von Winning
Von Winning, Sauvignon Blanc II QBA
€18,50 Prijs bij afname van 6 flessen

Rode wijnen uit Duitsland

Alle wijngebieden in Duitsland planten inmiddels blauwe druiven aan voor het produceren van rode wijnen. De grootste producties komen echter uit de twee grootste Duitse wijngebieden: Rheinhessen en Pfalz. Spätburgunder is daarvoor het meest aangeplante druivenras. Maar daarnaast zijn staan ook meer klassieke druiven zoals portugesier, schwarzriesling en lemberger vaak aangeplant. Maar ook nieuwere rassen als dornfelder en regent zijn niet meer weg te denken.

 

Witte wijnen uit Duitsland

Natuurlijk kunnen wij Duitsland als wijnland niet voorbij laten gaan zonder dat we Duitse witte wijnen hebben benoemd. Zo geniet riesling natuurlijk al langere tijd internationale faam dankzij de krachtige smaak en aanwezigheid van prettig drinkbare zuren. Ook staat tegenwoordig chardonnay meer en meer aangeplant en worden hier meer en meer Duitse successen mee behaald. Sauvignon blanc is een ander bekend internationaal druivenras waar men in Duitsland recentelijk mee begonnen is. Het resultaat hiervan is dat er, in vergelijking met de meer zuidelijk gelegen wijnlanden, frissere wijnen met een prettige balans tussen suikers en zuren ontstaat.

 

Classificatiesystemen Duitse wijnen

Wilt u de kwaliteit van deze rode wijnen aflezen aan het etiket? Helaas, dat zal u nauwelijks tot niet lukken. Het Duitse classificatiesysteem werkt namelijk anders en stelt dat de toegekende classificatie niet voortkomt uit gangbare variabelen zoals de wijngaard, de druivensoort of de status van een wijnmaker, maar juist uit het suikergehalte. Niet heel handig… Daarom moet u voor de kwaliteit van Duitse wijnen in ons assortiment geheel vertrouwen op onze smaak. Maar wees echter gerust: onze naam is niet voor niets Desmaakvangoedewijn.nl. Wij hebben alleen Duitse wijnen in onze wijnkelders liggen die afkomstig zijn uit de beste wijnhuizen die er in Duitsland zijn. Ook proeven wij iedere wijn zelf, waardoor alleen de echte toppers in onze webshop terecht zullen komen. En daar betaalt u wellicht iets meer voor dan een reguliere wijn, maar alsnog niet teveel. Bij ons bent u zeker van een scherpe prijs. Én van een snelle verzending! Want vandaag bestellen is morgen al genieten!