Nieuw-Zeelandse wijn

Nieuw-Zeeland mag dan niet het meest bekende wijnland zijn dat er bestaat, maar dat doet niets af aan de kwaliteit van Nieuw-Zeelandse wijn. Want het land is wel degelijk in staat om schitterende en smaakvolle wijnen te produceren. U moet alleen weten waar ze te vinden zijn... Gelukkig hebben de wijnkenners van Desmaakvangoedewijn.nl deze unieke plekken stuk voor stuk weten te vinden. Bij ons vindt u de meest smaakvolle wijnen, afkomstig uit de beste wijnhuizen die het land kent. Lees meer

Mount Riley
Mount Riley, Marlborough Sauvignon Blanc
€9,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Mount Riley
Mount Riley, Marlborough Pinot Noir
€12,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Mount Riley
Mount Riley, Marlborough Pinot Gris
€11,75 Prijs bij afname van 6 flessen

Geschiedenis van Nieuw-Zeelandse wijn

Op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland werden in het begin van de 19e eeuw de eerste druiven aangeplant. De bekendheid van deze wijnen heeft echter nooit verder gereikt dan tot een mager lokaal niveau. Daar kwam verandering in toen Franse missionarissen, en later Engelse en Spaanse emigranten, de wijnbouw naar een hoger plan probeerde te tillen. Daar kwam halverwege de 20e eeuw een impuls bovenop toen er ook Grieken, Italianen en Kroaten verhuisde naar Nieuw-Zeeland. Tot de jaren 60 werden er voornamelijk versterkte Nieuw-Zeelandse wijnen op de markt gebracht. Even later werd, na het aantrekken van een Duitse wijnadviseur, massaal ingezet op de müller-thurgau druif. Dit leverde wijnen met een licht zoetje op. Dit bleek echter niet genoeg om een kwalitatief hoogstaand antwoord te geven op de wereldwijde toenemende vraag naar wijnen. Daartoe is men in de jaren 80 overgegaan op het aanplanten van Franse druiven. Dit zorgde voor een kanteling en sindsdien worden er met enige regelmaat uitstekende Nieuw-Zeelandse wijnen op de markt gebracht.

 

Druivenrassen en Nieuw-Zeelandse wijn

Van de witte druivenrassen staat chardonnay veruit het meest aangeplant, gevolgd door sauvignon blanc, riesling en chenin blanc. Vooral in de regio Marlborough, gelegen op het noordoostelijke puntje van het Zuidereiland, levert dat schitterende resultaten op. Hier heerst een zonnig klimaat, dat ’s nachts aangenaam maar prikkelend koud is, en zijn de bodemcondities goed te noemen. In deze regio worden sauvignon blanc wijnen met heerlijke zure en aroma’s geproduceerd. Het zijn Nieuw-Zeelandse wijnen van absolute topkwaliteit! De bekendste blauwe druivenrassen die staan aangeplant om Nieuw-Zeelandse wijnen te produceren zijn pinot noir, cabernet sauvignon en merlot.

 

Nieuw-Zeelandse wijnen van topkwaliteit kopen?

Bent u nieuwsgierig geworden naar Nieuw-Zeelandse wijnen? Dat kunnen wij ons voorstellen. Daarom bieden wij premium kwaliteitswijn uit Nieuw-Zeeland voor scherpe prijzen. Hoe dat kan? Door de goede contacten die wij hebben met wijnhuizen overal ter wereld, ook in Nieuw-Zeeland. Bovendien bent u ervan verzekerd dat u deze wijnen snel kunt gaan proeven… Want vandaag besteld is morgen al in huis. Dat wordt genieten!