Portugese wijn

Denk aan Portugese wijn en u zal waarschijnlijk als eerste denken aan port. Logisch, want port is wereldwijd ongekend populair en groot. Maar Portugese wijn omvat meer dan port... Want Portugal als wijnland heeft in de afgelopen decennia een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt, waar wij pas sinds enkele jaren volop van mee kunnen genieten. Zo is, de van oorsprong op port georiënteerde Douro vallei, tegenwoordig ook producent van droge rode kwaliteitswijnen en frisse witte kwaliteitswijnen. Ook zijn de van oorsprong statische wijnhuizen met monopolieposities in rap tempo gemoderniseerd. Mede hierdoor zijn er tegenwoordig hoogstaande Portugese wijnen te vinden. Lees meer

Feuerheerd's
Feuerheerd’s Douro Reserva DOC
€9,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Krohn
Krohn Port, 10 Años
€20,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Krohn
Krohn Port, Lágrima sweet white
€12,75 Prijs bij afname van 6 flessen
Krohn
Krohn Port, LBV (Late Bottled Vintage)
€15,75 Prijs bij afname van 6 flessen
Krohn
Krohn Port, Rio Torto Reserva Ruby
€13,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Combineer wijnen en stapel uw korting!*
wijbundel
6%
korting vanaf 12 flessen
8%
korting vanaf 24 flessen
*bij een veelvoud van 6 flessen

Modernisering van Portugese wijn

Portugal stond vroeger niet per se bekend om kwalitatief hoogstaande wijnen. Daar kwam echter verandering in na toetreding tot de Europese Unie. Hierdoor werden de monopolies van ouderwetse wijnbedrijven afgebroken en ontstonden er kansen voor investeerders. Investeren in Portugese wijn en wijnbouw werd bovendien sterk gepromoot. Daartoe grepen diverse Portugese wijnmakers hun kans en begonnen aan een eigen wijnavontuur. Inmiddels doen zij dit met veel succes want het aantal Quinta’s (wijnhuizen) is in de loop der jaren gegroeid van enkele naar meer dan duizend. Het (verplicht) privatiseren van de wijnbouw is een gouden greep geweest, blijkt nu… Want Portugese wijn is sterk verbeterd en het land mag zich inmiddels, wat ons betreft, een land noemen waar pure kwaliteitswijnen worden geproduceerd.

 

De bakermat van Portugese wijn: Douro

De bakermat van Portugese wijn ligt toch wel in de Douro vallei. Overal in deze vallei wordt wijn geproduceerd. Tot voor kort waren dat alleen zoete druiven voor het produceren van port zoals touriga nacional, tinta cão, tinta roriz en tinta barroca. Tegenwoordig worden er echter ook vele andere soorten kwaliteitswijnen geproduceerd, in zowel witte als rode variant. De rode wijnen uit deze regio zijn stevig en kruidig maar kennen zachte tannines. De witte wijnen uit deze regio kennen frisse tonen met een strakke structuur.

 

Portugese wijnen en het bijbehorende classificatiesysteem

In onze webshop vindt u veelal wijnen met officiële classificaties op het label. Wijnen met een dergelijk label op het etiket voldoen aan strenge eisen, regelgevingen en kwaliteitsnormen als het gaat om producties, toegestane wijngebieden, gebruikte druivenrassen, minimum en maximum alcoholpercentages, zuren, suikers en andere zaken omtrent het keuren van de wijnen. Portugese wijnen die hieraan voldoen hebben een DO-classificatie. Dit is de hoogste norm voor Portugese wijnen. Natuurlijk hebben wij de mooiste Portugese wijnen met een DO-classificatie uiteengezet in onze webshop.

 

Wijn uit Portugal van de beste kwaliteit vindt u bij Desmaakvangoedewijn.nl

Stuk voor stuk zijn het toppers die in onze wijnkelders klaarliggen om naar u verzonden te worden. Over smaak valt natuurlijk te twisten, maar u bent er wel zeker van dat de wijnen die wij aanbieden stuk voor stuk van premium kwaliteit zijn. Het zijn wijnen die u alleen maar opent wanneer u écht iets te vieren heeft, of wanneer u écht eens wilt genieten. Uitsluitend dit type Portugese wijnen bieden wij aan in onze webshop. Dat doen wij tegen de scherpste prijzen. En daar geniet u binnen de kortste keren van. Want vandaag besteld is morgen in huis.