Barbera wijn

Barbera is een zeer populaire rode wijn, gemaakt van het gelijknamige druivenras uit Piemonte. Het is commercieel gezien de belangrijkste wijn van de hele streek. Vergelijk barbera in Italië met wat Merlot in Frankrijk is: een kwalitatief hoogstaande droge rode wijn met aanlokkelijk fruitige tonen, zurige ondertonen, medium tanninegehaltes en een diep donkere kleur die zelfs bij de grootste productiehoeveelheden uitblinkt in kwaliteit. Waar Barbera wijnen tot de jaren tachtig veelal licht en fruitig waren, is er door verandering van productiemethode een bijna compleet nieuwe Barbera wijn ontstaan begin jaren 90. Door de rijping op Franse barriques zijn er sinds die tijd talloze Barbera wijnen ontstaan met krachtige, malse en diepe karakteristieken. Of deze geschikt zijn om internationaal te slagen? Ja, daar laten wij geen twijfel over bestaan! Lees meer

Geen producten gevonden...

De vrouwelijke karakteristieken van Barbera wijn

Internationaal wordt de Barbera druif vooral aangewend om blends mee te maken. Dat heeft te maken met haar veelzijdigheid, standvastigheid, betrouwbaarheid en unieke smaakkarakteristieken. In thuisland Italië is ze ongekend populair. Met op dit moment een tweede plek op de ranglijst is zo’n 50% van het totaalaantal wijngaarden aangeplant met de Barbera druif. Oh, en viel het je op eerder in deze alinea dat wij deze druivensoort aanduidde met haar? Dat deden wij omdat aan Barbera vaak het vrouwelijk geslacht wordt toegeschreven door Italianen. Wellicht komt dat wel door haar fruitige verleidelijkheid en soms katachtige aciditeit. Hoe dan ook, Barbera wijnen zijn wijnen om van te houden.

 

Aroma’s en smaken van Barbera wijnen

Barbera wijnen laten zich aromatisch het best herkennen als jam van rode en zwarte bessen, kruidnagel, tabak, kersen en frambozen. De krachtigste Barbera wijnen kunnen tot 10 jaar na het oogstjaar bewaard worden. Barbera wijn laat zich vooral goed smaken bij antipasti en vleesgerechten. Wil je dat zelf wel eens ervaren? Wil je een fles Barbera wijn kopen om eens écht van te genieten? Bij Desmaakvangoedewijn.nl hebben wij alleen premium Barbera wijnen in onze kelders liggen. In onze kelders is alleen plek voor de beste wijnen uit de beste jaren. Deze bieden wij aan tegen scherpe prijzen en ook de verzending geschiedt snel en zorgvuldig. Want vandaag besteld, is morgen in huis!