Grenache Blanc wijn

Grenache Blanca is een Spaanse witte druivensoort. Voorheen vervulde Grenache Blanca mondiaal gezien een belangrijkere rol dan nu, maar ook tegenwoordig staat de druif internationaal nog prima bekend. Grenache Blanca gedijt optimaal zolang de wijngaarden zich maar op droge bodems en in warme klimaten begeven. De wijn bevat over het algemeen veel alcohol, zit laag als het aankomt op zuurgraden en heeft een typische volle afdronk. Natuurlijk hebben wij van Desmaakvangoedewijn.nl Grenache Blanca wijnen geselecteerd van de beste wijnhuizen in Spanje en Frankrijk. Lees meer

Bodegas y Viñedos Tobelos
Tobelos Blanco DOC Rioja
€10,95 €9,49
nieuw
13%korting
korting
Bodegas y Viñedos Tobelos Tobelos Blanco DOC Rioja
Bodegas y Viñedos Tobelos
Tobelos Blanco DOC Rioja
€10,95 €9,49 Prijs bij afname van 6 flessen
Aanrader
Domaine Lafage Domaine Lafage, Coté Est VdP
Domaine Lafage
Domaine Lafage, Coté Est VdP
€8,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Domaine Lafage
Domaine Lafage, 'Cuvée Centenaire' AC Côtes du Roussillon blanc
€13,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Maison Bouachon
Maison Bouachon, Les Rabassières Côtes-du-Rhône Blanc
€9,50 Prijs bij afname van 6 flessen

Smaaksensaties Grenache Blanca wijn

Iedere Grenache Blanca wijn is gezegend met rijke, volle en groene aroma’s. Citrusvruchten en groen fruit staan voorop wat betreft aroma’s. Daarin herkent u tonen van de Aziatische peer, groene appels, rasp van de limoenschil en tonen van perzik. Maar daarnaast zullen de aangename en subtiele impressies van bloemige honing, kamperfoelie en anijs u ook aangenaam doen verrassen. Rijpt de wijn in eikenhouten vaten? Dan is het ook mogelijk dat u citroengestremde melk herkent. De alcoholpercentages variëren bij Grenache Blanca wijnen van 13 tot 15%. Hierdoor komen ook kruidige impressies aan het oppervlakte tijdens de afdronk.

 

Geografische ligging en Grenache Blanca

Het Grenache Blanca druivenras is oorspronkelijk ontstaan in het noorden van Spanje. Daar zijn het voornamelijk de regio’s Priorato, Alella, Aragón en Cariñena, gelegen rondom Barcelona, waar dit druivenras volop aangeplant staat. Ook in Zuid-Frankrijk staat Grenache Blanca met regelmaat aangeplant in de wijngaarden. Daar is het ras terug te vinden in de wijnappellaties Roussillon, Côtes du lubéron en Languedoc en staat het druivenras aangeplant in het zuidelijke gedeelte van de Rhône. Maar ook buiten Europa groeit de Grenache Blanca aan populariteit. Zo staat het druivenras in de Verenigde Staten ook behoorlijk veel aangeplant. Waarschijnlijk heeft dit te maken met de Amerikaanse voorkeur voor intense smaaksensaties, hogere alcoholgehaltes en de pluche-achtige stijl die wordt veroorzaakt door de rijping op eikenhout. Wat dat betreft heeft Grenache Blanca wijn veel weg van een goede Chardonnay.

 

Grenache Blanca wijn van premium kwaliteit wijn?

Ben je nieuwsgierig geworden naar Grenache Blanca? Dat kunnen wij ons voorstellen. Daarom bieden wij topklasse Grenache Blanca wijnen aan voor de scherpste prijzen. Kwalitatief hoogstaande wijnen zijn bij ons voor een relatief lage prijs beschikbaar. Bovendien ben je ervan verzekerd dat je deze wijnen snel kan gaan proeven… Want vandaag bestellen is morgen al in huis. Proost!