Sangiovese wijn

Sangiovese is een Italiaans druivenras en behoort tot de meest aangeplante druivenrassen van Toscane. De druif gedijt het best in de glooiende heuvellandschappen van Toscane, maar of Sangiovese van oorsprong uit dit gebied afkomstig is, is onduidelijk. Er wordt ook wel gezegd dat het druivenras z’n roots in het zuiden van Italië heeft liggen. Hoe dan ook, de wijnen die het druivenras produceert zijn van uitermate goede kwaliteit. Dat blijkt wel uit het feit dat Sangiovese druiven zijn toegelaten in 40 van de in totaal 43 appellaties die Toscane rijk is. Ben je benieuwd naar de smaken van wijn een topklasse Sangiovese wijn? Dan zit je bij Desmaakvangoedewijn.nl in ieder geval goed. Wij bieden uitsluitend toppers van Sangiovese wijnen aan. Lees meer

Farnese Vini
Farnese Edizione Cinque Autoctoni
€22,25 Prijs bij afname van 6 flessen
Conte di Campiano
Conte di Campiano, Sangiovese del Conte IGT
€7,25 Prijs bij afname van 6 flessen
Farnese Vini
Vigneti del Salento, I Muri Puglia Rosso IGP
€6,25 Prijs bij afname van 6 flessen

Rijping van Sangiovese wijnen

Sangiovese is een druivenras waaruit wijnen voortkomen die goed in staat zijn om oudering te ondergaan. Sangiovese wijn kan hierdoor fenomenaal van smaak veranderen. Jongere Sangiovese wijn kenmerkt zich door rood en zwart fruit waaronder zure krieken, kersen, zwart, cassis en bramen in combinatie met leder- en houttonen. Na vele jaren rijpen ontstaan er echter uitgesproken tertiaire aroma’s die doen denken aan rijke bosgronden met paddenstoelen en zelfs truffels.

 

Feiten over Sangiovese druiven

De letterlijke vertaling van Sangiovese is “bloed van Jupiter”. Jupiter was in de Romeinse tijd de belangrijkste god. Daarnaast is Sangiovese erg gebaat bij temperatuurschommelingen. Het liefst wordt de druif gedurende de dag overgoten met zonnestralen en belandt het ’s nachts in een fris bad van koude lucht. Mede hierdoor weet Sangiovese zo goed te gedijen in Toscane en wordt het ook wel de vader van alle Toscaanse wijnen genoemd. Sangiovese is bovendien een druivenras dat pas erg laat in het seizoen rijp is. Hierdoor ontstaan er vaak problemen met de oogst. Maar de echt goede wijnboeren weten natuurlijk de kracht van Sangiovese optimaal uit te buiten en creëren hiermee de mooiste en meest smaakvolle wijnen die je zal vinden.

 

Sangiovese wijn kopen van topkwaliteit?

Ben je van plan om een goede fles Sangiovese wijn te kopen voor de juiste prijs? Dan zit je bij Desmaakvangoedewijn.nl op precies de juiste plek. Wij bieden namelijk alleen maar wijnen van premium kwaliteit, afkomstig uit de beste wijnhuizen en de beste jaren voor de scherpste prijzen. Bovendien kan iedere fles Sangiovese wijn die in onze kelders ligt te wachten, morgen al bij je thuisbezorgd worden. Vandaag besteld is morgen namelijk al in huis. Desmaakvangoedewijn.nl levert razendsnel de beste Sangiovese wijnen voor de scherpste prijzen. Écht genieten begint bij Desmaakvangoedewijn.nl!