Cielo e Terra

De band tussen de aarde (terra) en de familie Cielo is ontstaan in de Valle del Chiampo in het Noorden van Italië (Veneto), rond de bescheiden wijngaard van de familie Cielo. Giovanni Cielo’s startte daar rond 1908 een familiewijnbedrijf en dat bleef groeien. In de loop van de jaren sloten andere families zich bij hen aan. Lees meer

Geen producten gevonden...

 

Groei van het wijnhuis

Hun gezamenlijke enthousiasme leidde tot de oprichting van een nieuwe wijnmakerij en uitbreiding van hun nationale wijnmarkt. De wijnen van Cielo waren zo’n succes dat hun kleinschalige wijnbouw onvoldoende was om de vraag aan te kunnen. Cielo e Terra kocht daarom ook nieuwe wijngaarden aan en ze besloten om zelf de wijnen te verwerken en te bottelen.

 

Primitivo di Manduria DOC

In 1998 werd de benaming Primitivo di Manduria DOC ontwikkeld om daarmee deze unieke wijnen te onderscheiden en hun herkomst aan te tonen. Cielo e Terra is met hulp van de beroemde Apulische wijnmaker Beppe de uitdaging aangegaan om een prachtig Primitivo di Manduria DOC te ontwikkelen. En dat is gelukt!

 

Beste rode wijn in 2019

Deze Primitivo is gemaakt van handgeplukte druiven, zacht geperst en daarna gecontroleerd gefermenteerd. Het is een prachtige wijn geworden en dat is ook opgevallen door Luca Maroni, de belangrijke Italiaanse wijnrecensent. Hij heeft deze wijn in 2019 uitgeroepen tot beste rode wijn van Italië met 98 punten. Proef deze topper nu zelf ook!