Zinfandel wijn

Zinfandel is waarschijnlijk de bekendste druivensoort van Californië en de Verenigde Staten. De wijn kan zowel als witte en rode variant gedronken worden, maar de rode variant is van de hoogste kwaliteit. Vaak wordt de witte wijn namelijk aangemerkt als te zoet. Dat Zinfandel druiven gebruikt kunnen worden voor zowel witte als rode wijn komt door de dunne schil en relatief hoge hoeveelheid sappen die de druiven opleveren. Zinfandel leent zich bovendien erg goed om zowel op jeugdige als op oudere leeftijd gedronken te worden. In z’n jeugd smaakt de wijn naar vers geplukt fruit. Op oudere leeftijd, na enkele jaren rijping, proeft de wijn echter meer jamachtig. Lees meer

Francis Ford Coppola
Francis Ford Coppola, Diamond Zinfandel
€20,95 Prijs bij afname van 6 flessen

Herkomst Zinfandel wijnen

Zolang als dat de druif bestaat, bestaat er ook discussie over de herkomst van de Zinfandel druif. Wat echter zeker is, is dat de druif rond 1820 werd geïntroduceerd in Californië. Er wordt van de druif gezegd dat z’n roots in Kroatië of Hongarije liggen en het exact dezelfde druif zou zijn als Primitivo. Recentelijk onderzoek van de universiteit van Californië heeft echter aangetoond dat Zinfandel en Primitivo weliswaar sterk gelijkende genetische materialen bezitten, maar beslist niet aangemerkt kunnen worden als identiek. Nog steeds is de Zinfandel op dit moment de meest aangeplante druif van Californië.

 

Populariteit van Zinfandel wijn

Dat de druif een dergelijk grote populariteit geniet, vinden wij van Desmaakvangoedewijn.nl helemaal niet vreemd. Ondanks het gegeven dat Zinfandel een lastige druif is om te verplanten, zijn de smaken erg goed, doch sterk uiteenlopend. Zwarte bessen, aardbeien en kersen zijn aroma’s die altijd aanwezig zijn. Ook peperige en kruidige tonen zijn duidelijk te herkennen, evenals de veelvoorkomende typische aroma’s van chocolade. Voor extra finesse en elegantie wordt Zinfandel wijn vaak met Syrah of Carignan geassembleerd. Alleen op deze manier ontstaan de meest verfijnde wijnen die je zal vinden.

 

Zinfandel wijn kopen bij Desmaakvangoedewijn.nl

Natuurlijk heeft Desmaakvangoedewijn.nl al deze wijnen in het assortiment. Onze wijnkelders liggen gevuld met de beste Zinfandel wijnen. Vraag je je af hoe deze in ons bezit komen? Door onze goede connecties! Want onze vaste wijnhuizen uit Californië stellen ons direct op de hoogte van bijzondere exemplaren die uitgebracht gaan worden. Als echte wijnliefhebbers kopen we deze wijnen direct op zodra ze beschikbaar zijn en leggen ze vervolgens klaar in onze wijnkelders. Klaar om naar jou verzonden te worden voor de scherpste prijzen. Desmaakvangoedewijn.nl heeft naast premium Zinfandel wijnen vele andere wijnen van hoge kwaliteit in het assortiment. Stuk voor stuk prachtexemplaren. Al onze wijnen worden na bestelling in de webshop de volgende dag al thuisbezorgd. Wij bieden dus niet alleen een scherpe prijs, maar ook nog eens een erg snelle verzending.

Wat is Zinfandel?

Zinfandel is een blauwe druivensoort en is afkomstig uit California.

Wat is de herkomst van Zinfandel?

Zinfandel werd rond 1820 geïntroduceerd in Californië. Er wordt van de druif gezegd dat z’n roots in Kroatië of Hongarije liggen en het exact dezelfde druif zou zijn als Primitivo. Recentelijk onderzoek van de universiteit van Californië heeft echter aang

Waar smaakt Zinfandel naar?

De smaken van zwarte bessen, aardbeien en kersen zijn altijd aanwezig in Zinfandel. Ook peperige en kruidige tonen zijn duidelijk te herkennen, evenals de veel voorkomende typische aroma’s van chocolade.

Bij welk gerecht past Zinfandel wijn?

De kruidige en fruitige smaken van Zinfandel zijn goed te combineren met pizza, lasagne en pasta met rode saus.

Wat is de serveertemperatuur van Zinfandel?

Wij raden aan Zinfandel wijn te serveren bij een temperatuur van 17-18 °C

Is Zinfandel rood of wit?

Van Zinfandel worden witte, rode en rosé wijnen gemaakt.