Madeira wijn

Madeira wijn is een sterke en zeer lang houdbare rode wijn van het Portugese eiland Madeira. De wijnen staan bekend als echte kwaliteitswijnen. De allerbeste wijnen kunnen zelfs meer dan een eeuw op vat (of in glazen demi-johns) verblijven, voordat er botteling plaatsvindt. Ook de flesrijping hierna is traag. Hiermee behoren wijnen uit Madeira tot de langst houdbare wijnen ter wereld. Sommige Madeira wijnen uit de 18e eeuw zijn zelfs nog steeds drinkbaar. Ongekend! Vintage Madeira wijn wordt, in tegenstelling tot de reguliere variant, gemaakt van één druivenras en dient minimaal 20 jaar te rijpen voordat het label Vintage mag dragen. Een bijzondere wijnsoort. Natuurlijk kunt u de mooiste parels voor scherpe prijzen kopen bij Desmaakvangoedewijn.nl. Lees meer

Geen producten gevonden...

Druivenrassen voor Madeira wijn

Van oorsprong zijn er in Madeira wijnen slechts vier druivensoorten toegestaan. Allen kennen ze eigen smaakkarakters en variëren de smaken van droog tot zoet. Zo zijn er sercial (droogst), verdelho (droog), boal (zoet) en malvasia (zoetst). Maar wat vroeger gold, hoeft nu niet meer te gelden. En dat geldt ook voor de toegestane druiven variëteiten. Want tegenwoordig wordt Madeira wijn voornamelijk van tinta negra gemaakt. Dit is een druivensoort die beter gedijt en groeit onder de subtropische omstandigheden van het eiland. Wel variëren Madeira wijnen nog steeds van droog tot zoet. Alleen waar men vroeger de naam van het druivenras op het etiket plaatste, is dat nu het wijntype (droog tot en met zoet). Huidige Madeira wijnen bestaan overigens voor 85% uit de tinta negra. De rest wordt aangevuld en op smaak gebracht met traditionele druiven.

 

Producties Madeira wijn

Het produceren van Madeira wijn een arbeidsintensieve aangelegenheid. Daarom vinden de producties tegenwoordig plaats op kleinere schaal. Ondanks dat, is Madeira wijn relatief goed te betalen. En al helemaal als u zich bedenkt hoeveel tijd en moeite er alsnog mee gemoeid gaat. Geschat wordt dat jaarlijks zo’n 80% van alle Madeira wijn geëxporteerd wordt en dat 80% hiervan in Europa terechtkomt. En dat is natuurlijk niet voor niets het geval. Want Madeira wijn kent een heerlijke balans van frisse zuren, prettige zoetjes en complex aanwezige aroma’s.

 

Madeira wijn bij Desmaakvangoedewijn.nl

Bent u nieuwsgierig geworden naar Madeira wijn? Dat kunnen wij ons voorstellen! Daarom hebben wij voor u de beste Madeira wijn geselecteerd. Voor Desmaakvangoedewijn.nl is namelijk alleen het beste goed genoeg. Daarom hebben wij contacten met de authentiekste en meest vooraanstaande wijnhuizen in Madeira. Zij tippen ons direct als er weer een bijzondere Madeira wijn is geproduceerd, zodat wij deze naar Nederland kunnen laten exporteren en veilig in onze wijnkelders kunnen laten rusten. Deze premium kwaliteitswijnen bieden wij u graag aan! Maar dan wel voor de scherpste prijzen. En wist u dat u daar morgen al van kan genieten? Want vandaag besteld is morgen in huis. Dat is genieten optima forma!