Malbec wijn

Malbec is een druivensoort waar rode wijn van gemaakt wordt en komt van origine uit Frankrijk. Het zuidwesten van Frankrijk om precies te zijn. Vroeger werd de Malbec druif vaak ingezet langs de laaggelegen oevers van rivier de Lot. Maar tegenwoordig is het ook een veelgebruikt druivenras voor wijngaarden in hoger gelegen gebied. Malbec behoorde ooit tot de meest gebruikte druivenrassen in de regio Bordeaux. Echter, zeer heftige vorst deed in 1956 ongeveer 75% van de oogst mislukken en vanaf toen is de liefde tussen de twee iets bekoeld geraakt. Sinds dat moment komt er veel Malbec wijn uit Cahors, waar overigens diezelfde vorst ook had toegeslagen. Lees meer

Spier Estate
Spier Creative Block 5
Artikelcode 090478
€25,95
Spier Estate
Spier Creative Block 5
€25,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Viña Aromo
Aromo, Reserva Privada Malbec DO
€8,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Bodegas Lopez
Bodegas Lopez 'Casona' Mendoza Malbec
€14,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Bodegas Lopez
Bodegas Lopez 'Vasco Viejo' Mendoza Malbec Merlot
€7,95 Prijs bij afname van 6 flessen

Landen die Malbec wijn produceren

Vaak wordt de wijn van deze druiven geassembleerd met andere druivenrassen zoals Merlot en Cabernet Sauvignon. Tegenwoordig wordt de malbec druif ook veel gebruikt in wijngebieden die buiten Frankrijk gelegen zijn. Denk hierbij aan landen als Argentinië, Canada, Australië, Chili en Italië. Over het algemeen zijn Malbec wijnen uit Frankrijk duurder dan Malbec wijn uit andere landen.

 
Eigenschappen van Malbec wijn

Malbec geeft vrij donkergekleurde wijnen met hoge tanninegehaltes. Dus als je op zoek bent naar een intense, tanninerijke wijn met veel kleurstoffen erin, dan zijn Malbec wijnen echt iets voor jou. De druivensoort wordt ook vaak aangeduid als côt. Hou je toch meer van zachte wijnen? Ook dan biedt Malbec vele mogelijkheden, want in landen zoals Argentinië zijn Malbec wijnen over het algemeen wat makkelijker van smaak. Hier bestaat de wijn uit meer volle, ronde en fruitige smaken met minder tannine. Bramen, kersen, zwarte bessen, pruimen en soms zelfs chocolade zijn de smaakelementen die alle Malbec druiven gemeen hebben.

 

Malbec wijn kopen

Het kan soms best lastig zijn om een Malbec wijn te vinden van eersteklas kwaliteit. Daarom heeft Desmaakvangoedewijn.nl een mooie selectie gemaakt. Bij ons vind je alleen de beste premium wijnen uit de mooiste wijnjaren en van de meest authentieke wijnhuizen. Dus ga er maar eens goed voor zitten als je een Malbec wijn drinkt van Desmaakvangoedewijn.nl. Dat wordt genieten als nooit tevoren! En heb je een Malbec wijn gezien die je bevalt? Bestel dan vandaag om morgen al te genieten van een goed glas Malbec wijn.