Cava

Cava is een Spaanse mousserende wijn en past goed bij feestelijke gelegenheden en het uitbrengen van een toost. Alleen de aanblik al van een frisse, bruisende flûte met heldere cava erin doet wonderen! Laat staan de smaak… Cava van goede kwaliteit is iets milder dan champagne en wordt vergezeld van een lichte kruidigheid. Qua prijs moet u bij cava denken aan een plek tussen champagne (duurste mousserende wijn) en prosecco in (de minst dure). En qua kwaliteit moet u denken aan de kwaliteit Desmaakvangoedewijn.nl. Tenminste als u een echte wijnliefhebber bent en graag een paar euro meer wilt uitgeven aan een écht bijzondere cava. Lees meer

Geen producten gevonden...

Samenstelling en kenmerken van Cava wijn

Cava wordt in Spanje vooral in Penedès geproduceerd. Dit is een groot wijngebied wat zich ten zuidwesten van Barcelona bevindt. Ook in Aragón en Rioja wordt cava geproduceerd, zij het echter op minder grote schaal. Qua productiemethode komt cava dicht in de buurt van champagne. Want ook bij cava wordt de methode van tweede vergisting op de fles gebruikt. Cava rijpt echter iets korter op de fles dan champagne… Zo’n 9 maanden. Traditioneel bestaat cava uit de wijnrassen macabeo, xarel-lo en parellada, maar er mogen ook andere druivenrassen worden gebruikt. En wellicht was u er niet bekend mee, maar cava is zowel beschikbaar als witte en rosé variant. Z’n indeling wordt gebaseerd op het zoetheidsgehalte. Daarin zijn er 7 categorieën te vinden die uiteenlopen van zeer droog tot zoet. Dit zijn achtereenvolgens: brut nature (geen toevoeging van suiker), extra brut, but, extra seco, seco, demi-seco en dulce (veel toevoeging van suiker). Bij de laatste variant wordt zelfs meer dan 50 gram per liter aan suiker toegevoegd.

 

Kies voor cava van goede kwaliteit. Kies voor Desmaakvangoedewijn.nl

Vanzelfsprekend is cava beschikbaar in vele varianten, smaken en prijsklassen. Daarin zijn enorme kwaliteitsverschillen te vinden. Maar dat betekent niet dat een goede cava heel duur hoeft te zijn. Althans, niet bij Desmaakvangoedewijn.nl. Wij hebben in onze webshop uitsluitend cava’s geselecteerd van goede kwaliteit die afkomstig zijn uit gerenommeerde Spaanse wijnhuizen. Alleen deze wijnhuizen vertrouwen wij onze kwaliteitsnorm toe. De cava’s die in onze kelders liggen, bieden wij voor scherpe prijzen aan, zodat ze binnen de kortste keren bij ú in de wijnkelder kunnen liggen. Binnen de kortste keren? Ja, want wij verzenden uw nieuwe aanwinst(en) snel en zorgvuldig. Vandaag bestellen is morgen al genieten! Proost!