Rondinella

Rondinella en de Italiaanse streek Veneto zijn één. Het is de enige regio waar de Rondinella druif staat aangeplant en is niet voor niets de trots van de streek. De Rondinella druif wordt getypeerd door de zwarte en paarse kleur van de schil, waar dit druivenras z’n naam bovendien aan te danken heeft. In principe wordt dit druivenras voornamelijk gebruikt in blends en is steevast onderdeel van de beroemde Valpolicella wijnen. Hier vormen de lichtere smaken en elegante aroma’s van zwarte bessen, pruimen, vanille en amandel een ware toevoeging… Zij het echter niet dat de Rondinella druif voornamelijk wordt ingezet in blends door de sterke body en kleur die dit druivenras bezit. Lees meer

Geen producten gevonden...

Rondinella in Veneto

Rondinella behoort tot de belangrijkste Noord-Italiaanse druivenrassen die er zijn. Buiten Veneto is Rondinella bovendien ook weinig tot niet terug te vinden, tenzij het gaat om experimenten die echte wijnfreaks ermee doen op kleinschalige wijngaarden. De gronden en het klimaat van Veneto blijken overigens ook het best geschikt voor de aanplanting van de Rondinella. Hier worden de trossen bovengemiddeld groot in vergelijking met andere druivenrassen. Ook hangen de bessen compact bij elkaar alsof ze niet zonder elkaar kunnen. Maar rond eind september en begin oktober zullen de druiven het dan toch echt zonder elkaar moeten doen, want op dat moment zijn ze het meest geschikt om te oogsten.

 

Rondinella en Corvina

Rondinella staat eigenlijk continu in de schaduw van z’n grote en befaamde broer Corvina… De twee blijken overigens wel nauwe familie van elkaar te zijn. Rondinella blijkt ooit te zijn ontstaan vanuit een kruising met Corvina. Rondinella wordt vaak in blends gebruikt tot 30%, waarbij de rest aangevuld wordt met Corvina en deels Molinara. Dit zijn echter niet de eerste de beste blends. Denk bijvoorbeeld aan de DOC Bardolino die gelegen is naast het Gardameer of de Valpolicella (en Valpolicella Classico) DOC.

 

Rondinella wijn van uitzonderlijke kwaliteit kopen?

Desmaakvangoedewijn.nl heeft voor jou de beste Rondinella wijnen geselecteerd en klaarliggen in de wijnkelders. In die wijnkelders is alleen ruimte voor wijnen die afkomstig zijn uit de beste wijnhuizen ter wereld. Zie je het wel zitten om eens een Rondinella wijn te proberen van Desmaakvangoedewijn.nl? Dan zal naast de kwaliteit, de prijs ook zeker niet teleurstellen. Wij bieden onze wijnen namelijk aan voor de scherpste prijzen omdat wij nauwe contacten onderhouden met wijnhuizen in heel de wereld. Daarnaast ben je bij ons zeker van een snelle verzending. Vandaag bestellen is morgen al genieten van een nieuwe aanwinst. Proost!