California wijn

California wine (Californië wijn in het Nederlands) heerst op de Amerikaanse wijnmarkt. Zelfs 90% van alle druivenrassen die in Amerika staan aangeplant, beginnen hun leven op een wijngaard ergens in California. Het is een staat waar de zon bijna altijd schijnt! Het is bij California wine dan ook totaal niet van belang hoe ver de wijngaarden richting de evenaar staan aangeplant, zoals in Europa. Want zonnestralen krijgt iedere druif ten overvloede. Dat levert veel parels van wijnen op. En natuurlijk hebben wij van Desmaakvangoedewijn.nl deze parels stuk voor stuk uit de best aangeschreven wijnhuizen van California over laten komen naar ons kikkerlandje. Lees meer

Buena Vista Winery
Buena Vista North Coast Pinot Noir
€19,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Francis Ford Coppola
Francis Ford Coppola, Diamond Zinfandel
€20,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Francis Ford Coppola
Francis Ford Coppola, Diamond Sauvignon blanc
€20,25 Prijs bij afname van 6 flessen
Francis Ford Coppola
Francis Ford Coppola, Diamond Chardonnay
€20,25 Prijs bij afname van 6 flessen
Buena Vista Winery
Buena Vista North Coast Chardonnay
€19,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Combineer wijnen en stapel uw korting!*
wijbundel
6%
korting vanaf 12 flessen
8%
korting vanaf 24 flessen
*bij een veelvoud van 6 flessen

Karakteristieken van het landschap en California wine

Zoals gezegd is het bij California wine niet van belang wat de afstand is van de wijngaarden naar de evenaar. Want de zon schijnt hier hoe dan ook ten overvloede. Daar zal het niet aan liggen. Wat van groter belang is voor de smaken en aroma’s die in de druiven kunnen ontstaan, is de afstand tot de kust van California. Want deze afstand is van invloed op de hoeveelheid mist die ’s nachts als een koude deken over de wijngaarden trekt. Hoe dichter de wijngaarden bij de kust van California ligt, hoe mistiger de ochtenden zijn en hoe koeler en hoe frisser de wijnen zullen smaken. En hoe dichter de wijngaarden zich in het binnenland bevinden, hoe rijker en hoe voller de wijnen zullen worden. Ergens daartussenin is er meer nuance te vinden. Bijvoorbeeld in het midden van de Napa Valley, waar je uitbundige doch lichte cabernet sauvignon wijnen zult vinden. Ook staat California wine bekend om zeer verfijnde en krachtige chardonnay wijnen. Deze zijn zeker de moeite waard om te proberen.

 

California wijn van de hoogste kwaliteit vind je bij Desmaakvangoedewijn.nl

Wil je kennismaken met de meest bijzondere wijnen uit California? Desmaakvangoedewijn.nl heeft voor jou de beste California wine geselecteerd en uit Amerika over laten komen naar onze wijnkelders in Nederland. Hier liggen enkele prachtige exemplaren te wachten om verzonden te worden. Voor de scherpste prijzen! Want onze Californische wijnen zijn weliswaar kwalitatief hoogstaand, maar dat betekent niet dat je hier teveel voor betaalt. Bovendien bieden wij een razendsnelle verzending aan. Vandaag besteld, is morgen bezorgd. Echt genieten begint bij Desmaakvangoedewijn.nl!