Prosecco

Prosecco is dé mousserende witte wijn uit Italië. Serveer de frisse en bruisende drank bij een feestelijke gelegenheid of toost op een vreugdevol moment! Met een goed gekoelde kwaliteitsfles prosecco weet u zeker dat u iedere feestelijke gelegenheid goed gaat vieren. Prosecco is heerlijk te drinken als aperitief of tijdens een toostmoment. Prosecco, champagne en cava zijn de populairste mousserende wijnen die er bestaan. Prosecco is echter de meest fruitige van het stel. Lees meer

Aanrader
Tenuta San Giorgio Tenuta San Giorgio, Prosecco Rosé DOC Treviso Millesimato 2020
Tenuta San Giorgio
Tenuta San Giorgio, Prosecco Rosé DOC Treviso Millesimato 2020
€11,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Tenuta San Giorgio
Tenuta San Giorgio, Prosecco brut Spumante DOC
Artikelcode 417200
€10,95
Tenuta San Giorgio
Tenuta San Giorgio, Prosecco brut Spumante DOC
€10,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Tenuta San Giorgio
Tenuta San Giorgio, Prosecco extra dry 'Ripe Frondose' DOC
€11,95 Prijs bij afname van 6 flessen

Variaties Prosecco wijnen

Prosecco wijn kent twee varianten: frizzante en spumante. Frizzante wordt gekenmerkt door een minder hoge druk (bar) van het koolzuur en wordt vaak afgesloten met een kurk. Voor het afsluiten van de fles volstaat het meestal om gebruik te maken van een stevige kurk met daaromheen een stuk touw. In tegenstelling tot frizzante, blijft spumante prosecco blijft veel langer bruisen in uw glas. Het heeft dus een hoger gehalte aan koolzuur… Zo’n 3 bar! De meest geproduceerde prosecco’s komen als spumante variant op de markt. Bínnen deze variant zijn er tevens verschillende smaken te onderscheiden. Zo kunt u kiezen uit dry, extra dry en brut. De minst droge variant is dry, terwijl brut de droogste variant is.

 

“Prosecco champagne” en z’n herkomst

“Prosecco champagne” is hoe de drank ook weleens wordt genoemd. Maar het is eigenlijk een alternatief op champagne. De verschillen tussen de twee mogen op het oog misschien dan niet zo aanzienlijk zijn, toch zijn er een hoop verschillen te vinden. Prosecco is namelijk de onbetwiste nummer één mousserende wijn en trots van Italië! Maar ook bij het produceren van prosecco, evenals champagne, gaat een hoop regelgeving gemoeid. Dat begint al bij het druivenras. Want zowel de naam van de mousserende witte wijn als het druivenras waarvan de wijn wordt gemaakt zijn hetzelfde. In de volksmond dan... Want de officiële benaming van de druif is glera. De naam ‘prosecco’ is sinds 2009 officieel een herkomstbenaming geworden. Vanaf dat moment heeft prosecco de DOCG-status gekregen voor wijnen die volledig geproduceerd zijn in de Conegliano-Valdobbiadene regio. Daarnaast zijn er in Italië enkele wijngebieden die DOC-prosecco’s mogen maken.

 

Kwalitatief hoogstaande prosecco kopen?

Binnen prosecco zijn er vele verschillende kwaliteiten verkrijgbaar. Behalve bij Desmaakvangoedewijn.nl. Daar verdienen alleen prosecco’s van de beste kwaliteit, afkomstig uit de meest gerenommeerde wijnhuizen van Italië, een plek in onze wijnkelders en webshop. Wij onderhouden rechtstreeks contact met wijnhuizen en worden derhalve direct op de hoogte gesteld van échte toppers. Deze stellen we in onze webshop beschikbaar voor scherpe prijzen. Daarom weten echte wijnliefhebbers de weg naar onze webshop goed te vinden. Bovendien weten wij de weg naar uw adres ook goed én snel te vinden. Want vandaag bestellen is morgen al bezorgd. Dat wordt genieten… Salute!