Franse rode wijn

Franse rode wijnen staan, bij iedere wijnliefhebber waar dan ook ter wereld, bekend als uiterst goed. De roots van de wereldwijde wijnbouw liggen in Frankrijk. Het laat zich dan ook niet moeilijk verklaren waarom Frankrijk wereldwijd aan de leiding gaat als het op producties van rode wijn aankomt. De eerste wijnhuizen voor het verhandelen van Franse rode wijnen ontstonden al terwijl er in de rest van de wereld vooral nog op lokaal niveau rode wijn werd geproduceerd. Frankrijk is de concurrentie dus altijd vele stappen vooruit geweest op het gebied van kennis van rode wijn. Al eeuwenlang wordt er geëxperimenteerd met rode wijn in Frankrijk. Het zoeken naar de perfecte combinaties van druivensoorten, wijngaarden en technieken zit de Fransen echt in het bloed. Wereldwijd heeft dit grote bekendheid opgeleverd onder een aantal rode wijnstreken in Frankrijk. Denk bijvoorbeeld aan de befaamde rode wijnen uit Bordeaux of Bourgogne. Lees meer

Domaine Lafage
Domaine Lafage, Lieu dit Narassa IGP
€14,90 Prijs bij afname van 6 flessen
Domaine Lafage
Domaine Lafage, Nicolas Grenache Noir VdP
€11,40 Prijs bij afname van 6 flessen
Domaine Lafage
Domaine Lafage, Maury Grenat AC
€12,60
Domaine Lafage
Domaine Lafage, Maury Grenat AC
€12,60 Prijs bij afname van 6 flessen
Domaine Lafage
Domaine Lafage, Coté Sud VdP
€8,33 €7,50
10%korting
korting
Domaine Lafage Domaine Lafage, Coté Sud VdP
Domaine Lafage
Domaine Lafage, Coté Sud VdP
€8,33 €7,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Domaine Lafage
Domaine Lafage, Authentique AC
€10,26
Domaine Lafage
Domaine Lafage, Authentique AC
€10,26 Prijs bij afname van 6 flessen
Domaine Lafage
Domaine Lafage, Cayrol Carignan Vieilles Vignes VdP
€11,40 Prijs bij afname van 6 flessen
Domaine Lafage
Domaine Lafage, Cuvée Léa AC
€17,70
Domaine Lafage
Domaine Lafage, Cuvée Léa AC
€17,70 Prijs bij afname van 6 flessen

Druivensoorten Franse rode wijn

Druivensoorten waaruit Franse rode wijn gevinifieerd wordt, genieten wereldwijde faam en worden tevens gebruikt om ook buiten Frankrijk rode wijn te kunnen produceren. De pinot noir, shiraz en merlot zijn over het algemeen wel de bekendste. Hier worden dan ook de meeste Franse rode wijnen van gemaakt. Maar ook uit minder hoog aangeschreven druivensoorten zoals de malbec, carignan en cabernet franc kunnen mooie Franse rode wijnen ontstaan.

 

Rode wijn uit Frankrijk kopen bij Desmaakvangoedewijn.nl

Natuurlijk heeft Desmaakvangoedewijn.nl alleen díe Franse rode wijnen geselecteerd, die de meest verfijnde en sensationele smaakbelevingen met zich meedragen. Rode wijnen die u openmaakt als u écht iets te vieren heeft, of als u er écht eens goed voor gaat zitten. En de hoogstaande kwaliteit die wij bieden hoeft bovendien helemaal niet duur te zijn... Want bij Desmaakvangoedewijn.nl koopt u de mooiste parels, afkomstig uit de beste wijnhuizen, voor de scherpste prijzen. Daar kunt u morgen al van genieten. Want vandaag bestellen is morgen al thuisbezorgd. Snel en zorgvuldig. Heerlijk genieten is wat u rest!