Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Domaine Lafage, Coté Sud VdP
Aanrader

Domaine Lafage, Coté Sud VdP

€8,95 Prijs bij afname van 6 flessen

Soepele rode wijn met in de geur mooie aroma’s van blauwe bes, pruim en gekonfijte kers. In de mond komen daar zijdezachte tannines bij met een wat kruidige afdronk.

  • Bestel 1 voor €9,40 per fles
  • Bestel 6 voor €8,95 per fles en bespaar 5%
wijbundel
Combineer wijnen en stapel uw korting!*
6%
korting vanaf 12 flessen
8%
korting vanaf 24 flessen
*bij een veelvoud van 6 flessen

  • Scherp geprijsde kwaliteitswijnen
  • Gratis verzending vanaf €150. Binnen 1-2 werkdagen geleverd.
  • Klanten geven ons een 9,9!
  • Achteraf betalen mogelijk, u loopt geen risico
Beschrijving

Domaine Lafage: een Zuid Franse parel

Ingeklemd tussen de azuurblauwe Middellandse zee en de machtige Pyreneeën vind je één van onze mooiste wijnhuizen: Domaine Lafage. We stellen je voor aan de eigenaren Jean-Marc en Eliane Lafage. Bij dit echtpaar zit wijnmaken in de genen als 7de generatie wijnmakers in de familie.

 

Geboren als wijnmakers  

Jean-Marc wist dat hij later wijnmaker wilde worden toen zijn vader Guy hem een perceel van één van zijn beste druiven in beheer gaf. De passie voor wijn was geboren bij de jonge Jean-Marc. Hij reist samen met zijn vrouw van Noord-Amerika tot Chili, van Zuid-Afrika tot Australië om hun kennis over wijnmaken te vergroten. Na wereldwijde ervaring te hebben opgedaan, keren zij terug naar het ouderlijk wijnnest.

 

Wijngaarden in Roussillon

Om Domaine Lafage liggen 140 ha aan wijngaarden. Maar de ambitie van Jean-Marc en Eliane is groter. In de afgelopen 20 jaar zijn ze op zoek gegaan naar de beste percelen in de wijnstreek Roussillon. Inmiddels hebben ze 350 ha wijngaarden in bezit, van de kust tot aan de uitlopers van de Pyreneeën.

 

Authentieke druivenrassen

In hun wijngaarden staan 15 verschillende druivenrassen aangeplant, waaronder veel authentieke rassen voor deze streek, zoals o.a. Carignan, Roussanne en Grenache. Het resultaat is een brede selectie van wijnen, die de diversiteit van de wijnstreek Roussillon prachtig weerspiegelt. Je merkt aan alles dat Domaine Lafage voor kwaliteit gaat! Jaarlijks slepen ze een groot aantal internationale prijzen in de wacht; een prachtige erkenning voor hun werk.

 

   

Wijnsoort Rode wijn
Land Frankrijk
Wijnregio Languedoc - Roussillon
Druivensoort Syrah , Grenache Noir
Oogstjaar 2021
Volume 750 ml
Serveertemperatuur 8-10°C
Alcoholpercentage 14% vol.
Serveersuggesties Mooie begeleider van gegrild en gebakken vlees, vooral lam. Maar ook erg lekker bij harde kaassoorten.
Proefnotities Soepele rode wijn met in de geur mooie aroma’s van blauwe bes, pruim en gekonfijte kers. In de mond komen daar zijdezachte tannines bij met een wat kruidige afdronk.
Wijnhuis Domaine Lafage
Bewaarpotentieel 1-2 jaar
Vat rijping Geen
Allergenen Bevat Sulfieten