Piemonte wijn

Piemonte wijn is afkomstig uit Noordwest-Italië en is een van de grootste en bekendste wijnregio’s van Italië. Letterlijk betekent Piemonte “aan de voet van de berg”. Of aan de voet van de Alpen in dit geval. De regio staat garant voor vele succeswijnen die de meest eigenzinnige en krachtige smaken kennen. Door het klimaat en lokale omstandigheden worden er in Piemonte een heel aantal fantastische wijnen geproduceerd. Lees meer

Geen producten gevonden...

Beroemde wijnappellaties Piemonte

In de regio bevinden zich ruim 50 appellations (wijnappellaties). De beroemdste hiervan is misschien wel Barolo DOCG. Ook Barbaresco DOCG is uniek en van een fantastische kwaliteit. Vaak worden deze wijnen gekocht om te bewaren. Ook liggen er enkele beroemde wijnappellaties rond de plaatsjes Asta en Alba. De zoete mousserende muskaatwijnen uit Asti zijn welbekend en bieden een uiterst smaakvolle beleving bij desserts. De regio genereert zeer veel verschillende wijnen die verkrijgbaar zijn in diverse prijsklassen. Piemonte kent echter een flink aantal wijnen die uiterst goed van smaak zijn én voor een hele redelijke prijs beschikbaar zijn. Denk aan rode wijnen die gevinifieerd worden van de druivensoort Barbera. Deze druivensoort komt van origine uit Piemonte, maar wordt inmiddels door het hele land verbouwd.

Wijnen en druivenrassen in Piemonte

Druivenrassen die erg kenmerkend zijn voor wijn uit Piemonte zijn de Barbera Dolcetto (licht en fris), Brachetto (parelend tot mousserend met veel tannine) en nebbiolo (produceert topwijnen zoals de Barolo en Barbaresco). Ook Arneis is een veelgebruikt druivenras en typisch voor Piemonte. Het betekent in het Piemontees zoveel als ‘ondeuglijk’ of ‘olijk’. Over het algemeen zijn Piemonte wijnen stuk voor stuk toegankelijke wijnen die bij een breed publiek in de smaak vallen. Ze hebben donkere kersenaroma’s, weinig tannines en heerlijk frisse zuren.

Piemonte wijnen kopen?

Als je op zoek bent naar een hoge kwaliteit Piemonte wijn, die bij velen in de smaak zal vallen, dan heeft Desmaakvangoedewijn.nl exact wat je zoekt. Wij bieden Piemonte wijnen uit de topklasse, afkomstig uit geselecteerde wijnhuizen voor de scherpste prijzen. Bij Desmaakvangoedewijn.nl betaal je nooit teveel voor een goede premium fles wijn. Vandaag bestellen betekent bovendien dat je morgen al kan gaan genieten.