Bombino bianco wijn

Bombino Bianco is een Italiaanse witte druivensoort en staat aangeplant in de regio’s Emilia-Romagna, Lazio en de Abruzzen. De druif wordt voornamelijk gebruikt in assemblages omwille z’n frisheid en de fijne zuurgraad. Iedere aspiratie die Bombino Bianco heeft om als Cépagewijn te dienen kan het ook snel weer vergeten… Maar de wijn is uitstekend geschikt voor in blends. Een goed voorbeeld hiervan is de DOC Pagadebit di Romagna, waarbij er een minimale hoeveelheid van 85% Bombino Bianco verplicht wordt gesteld. Lees meer

Geen producten gevonden...

Verwarring omtrent wijnappellaties en Bombino Bianco

Zo nu en dan heerst er ook verwarring omtrent de Bombino Bianco. Want niet iedere wijnappellatie neemt het té nauw met de toevoeging van specifiek voorgeschreven druivenrassen. Deze verwarring is in feite ontstaan nadat besloten werd dat de wijnapellatie Trebbiano d'Abruzzo DOC de Trebbiano druif niet verplicht stelde als toevoeging. In plaats hiervan mocht ook Bombino Bianco gebruikt worden. En vanzelfsprekend gebeurde dit op grote schaal. Vanzelfsprekend? Wij horen het je denken… Ja, want Bombino Bianco is een gemakkelijk aan te planten druivenras en is uitermate resistent tegen diverse invloeden.

Met deze resistentie in het achterhoofd komen wij nogmaals terug op de naamgeving van de DOC Pagadebit di Romagna, waarvoor minstens 85% Bombino Bianco gebruikt dient te worden. Want “pagadebit” betekent in het Italiaans zoveel als: “het betaalt de schulden”. Deze naam heeft Bombino Bianco te danken aan z’n betrouwbaarheid. Want als de regio te kampen had met een slecht jaar, kon men altijd nog wel rekenen op de producties van Bombino Bianco. Boeren konden met deze druif nog altijd voldoende inkomsten genereren om hun schulden af te betalen.

 

Bombino Bianco online bestellen?

Enfin, genoeg over de naamgeving... Wil je Bombino Bianco in je eigen wijnkelders hebben liggen? Of ben je nieuwsgierig naar de smaak van Bombino Bianco? Desmaakvangoedewijn.nl heeft uitsluitend wijnen van premium kwaliteit opgenomen in het assortiment. Het zijn stuk voor stuk wijnen die afkomstig zijn uit de beste wijnhuizen van Italië. Daarbij geldt ook nog eens dat wij onze Bombino Bianco wijnen aanbieden tegen scherpe tarieven en snel bij je aan huis bezorgen. Want vandaag bestellen, betekent morgen al genieten!