Grenache

Grenache is een blauwe druivensoort die perfect geschikt is voor het produceren van rosé wijnen dankzij z’n dunne schil met weinig kleur. Grenache is bovendien een druivenras dat erg lang kan rijpen en daardoor rosé wijnen kan produceren met hoge suikergehaltes. Sterke, fruitige en bijna zoetige wijnen zijn het gevolg van langdurig zonnebaden. Het is een druivenras dat goed gedijt in de Mediterrane omgeving van Zuid-Frankrijk, het warme noorden van Spanje en in delen van Italië. In feite kan Grenache overal aangeplant worden, zolang er maar genoeg zon schijnt. Het prefereert echter droge en arme bodems. Lees meer

Les domaines Robert Vic
Maison Robert Vic, 'Delicate Rosé'
€10,25 €9,49
Aanrader
7%korting
korting
Les domaines Robert Vic Maison Robert Vic, 'Delicate Rosé'
Les domaines Robert Vic
Maison Robert Vic, 'Delicate Rosé'
€10,25 €9,49 Prijs bij afname van 6 flessen

Totale hoeveelheid aangeplante Grenache druiven

In Spanje staat de Grenache beter bekend als de Garnacha. Hier staat het ras zelfs op de derde plek wat betreft het aantal aanplantingen. Net na Tempranillo en Bodal. Op ruim 86.000 hectares aan wijngaarden staan Grenache druiven aangeplant in Spanje. In Frankrijk staat Grenache zelfs nóg meer aangeplant… Op ruim 97.000 hectares aan wijngaarden groeien hier Grenache druiven. In Frankrijk wordt de druivensoort Grenache Noir genoemd en staat aangeplant in de Provence, de zuidelijke Rhône, de Roussillon en de Languedoc. Maar ook wereldwijd speelt Grenache een grote rol van betekenis! En niet zomaar, want mondiaal gezien is Grenache zelfs het meest gecultiveerde druivenras voor de productie van rode wijnen. En dat dit druivenras een zonaanbidder is, blijkt wel uit het feit dat hoe meer zon er schijnt, hoe hoger de producties zijn. Deze schommelen overigens altijd tussen de 25 en 80 hectoliter per hectare. Leuk feitje: dit staat gelijk aan 0,25 tot 0,8 liter wijn per vierkante meter die beplant staat met Grenache druiven.

 

Scherpe prijzen en een snelle levering Grenache rosé wijnen

Bij Desmaakvangoedewijn.nl koop je niet zomaar premium kwaliteitswijnen… Je bent ook nog eens verzekerd van scherpe prijzen. Wij kopen onze wijnen namelijk rechtstreeks in bij wijnhuizen overal ter wereld. Daardoor kan je profiteren van scherpe prijzen voor de beste wijnen die er maar te vinden zijn. Bovendien arriveren de wijnen die je besteld bij Desmaakvangoedewijn.nl ook nog eens razendsnel bij je thuis. Vandaag bestellen is morgen al genieten!