Negroamaro

Negroamaro laat direct “van zich horen” bij het eerste contact. Bij de eerste slok, of zelfs al wanneer je neus zich richting het glas begeeft... De volle en fruitige aroma’s die de druivensoort bezit zullen je overweldigen. Negroamaro wijnen zijn vaak uiterst uitgesproken en krachtig, maar doen uiterst aangenaam en zacht aan als ze voldoende aandacht en liefde hebben gehad van de wijnboer. Natuurlijk heeft Desmaakvangoedewijn.nl voor jou alvast een eerste selectie gedaan en de echte toppers van wijnen in haar wijnkelders klaargelegd. Lees meer

Varvaglione, Vigne e Vini
Varvaglione, 12 e Mezzo Rosato del Salento IGP
€9,50 Prijs bij afname van 6 flessen

Aroma’s, smaken en gerechten van Negroamaro

Negroamaro wijnen zijn uiterst krachtig en fruitig. In de wijn is duidelijk het aroma van zwart en rood fruit terug te proeven. Dit overheerst echter niet en gaat niet ten koste van de smaak van de wijn. Negroamaro wordt namelijk uiterst fijn in balans gebracht door de bittere afdronk. Het blijft echter een toegankelijke wijn die voor een breed publiek aantrekkelijk is. Ondanks dat je wellicht zou verwachten dat de druif door de vele zonuren inlevert aan zuren, is niets minder waar. Mits goed gevinifieerd behoudt Negroamaro wijn tevens een prettige zuurgraad. Gastronomisch biedt Negroamaro ook voldoende mogelijkheden. Zo is de wijn heerlijk in combinatie met lichte deegwaren of risotto’s op basis van tomaten- of vleessaus. Daarnaast doet de wijn het ook zeer goed bij gegrilde vleesgerechten zonder sauzen.

 

Betekenis en geografische achtergrond van Negroamaro

“De donkere bittere” is de letterlijke betekenis van deze druif. En je kan deze naam in sommige gevallen heel letterlijk nemen, want als de druif niet goed gerijpt is ontstaan er aroma’s van kool en thee. Het is dus van essentieel belang om deze druif voldoende tijd te geven om te rijpen. Geen wonder dat de Negroamaro uiterst goed gedijt in het zuiden van Italië. Hier zijn de bodems kalkrijk én bevatten ze veel klei. Maar dat is het niet het belangrijkste. Want dat is de zon! Deze zorgt ervoor dat de druif uiterst goed kan rijpen.

 

Negroamaro van uitzonderlijke klasse kopen?

Desmaakvangoedewijn.nl heeft de beste wijnen geselecteerd. Stuk voor stuk zijn het toppers die in onze wijnkelders klaarliggen om naar jou verzonden te worden. Over smaak valt natuurlijk te twisten, maar je bent er bij ons wel zeker van dat de aangeboden wijnen stuk voor stuk van zeer hoge kwaliteit zijn. Hou je van donkere, diepe en krachtige wijnen met fruitige ondertonen? Dan kan het maar zo eens zijn dat Negroamaro wijn perfect bij jouw smaken aansluit. Wij bieden Negroamaro aan voor scherpe prijzen en met razendsnelle verzending. Vandaag bestellen is morgen al genieten. Proost!