Gruner Veltliner wijn

Grüner Veltliner is een wit druivenras welke voornamelijk in Oostenrijk staat aangeplant. In Oostenrijk staat dit druivenras zelfs op ruim een derde van alle wijngaarden aangeplant. Het is de nationale trots als het op wijnen aankomt. Het is een wijn waarin frisse en levendige tonen zich presenteren in een kruidig bouquet. De geur en de smaak van de wijn wordt getypeerd door een pepertje wat altijd terugkeert bij Grüner Veltliner. Lees meer

Weingut Urbanihof
Weingut Urbanihof, Grüner Veltliner '1598'
Artikelcode 510204
€23,95
Weingut Urbanihof
Weingut Urbanihof, Grüner Veltliner '1598'
€23,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Biologisch
Weingut Urbanihof Weingut Urbanihof, Grüner Veltliner 'Classic'
Weingut Urbanihof
Weingut Urbanihof, Grüner Veltliner 'Classic'
€12,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Weingut Urbanihof
Weingut Urbanihof, Grüner Veltliner 'Alte Reben'
Artikelcode 510206
€16,30 €14,50
biologisch
11%korting
korting
Weingut Urbanihof Weingut Urbanihof, Grüner Veltliner 'Alte Reben'
Weingut Urbanihof
Weingut Urbanihof, Grüner Veltliner 'Alte Reben'
€16,30 €14,50 Prijs bij afname van 6 flessen

Veelzijdigheid van Grüner Veltliner

Het frisse karakter van de wijn wordt bijgestaan door veelzijdigheid. De wijn is namelijk goed te drinken in een vroeg stadium, maar leent zich ook perfect voor lange rijpingen waardoor er krachtige versies van de wijnen kunnen ontstaan. Qua karakter en smaakbeleving komt Grüner Veltliner vaak in de buurt van Riesling of Chardonnay en tijdens blinde proeverijen kunnen experts de druif hier nauwelijks van onderscheiden. Dit zegt wel iets over de goede kwaliteit van de druivensoort.

 

Smaaksensaties van de Grüner Veltliner

Grüner Veltliner wijn heeft peperige tonen en een droge afdronk. Smaken die je proeft hebben impressies van citroen, limoen en grapefruit. Eigenlijk is deze wijn net als een besneeuwde en frisse gletsjer onder een stralend blauwe lucht: spatzuiver en kraakhelder. Het is een wijn die goed te drinken is bij vele lichte gerechten. Maar ook als aperitief is Grüner Veltliner een zeer welkome wijn. Niet voor niets is Grüner Veltliner wijn Oostenrijks trots.

 

Grüner Veltliner kopen?

Ben je nieuwsgierig geworden naar Grüner Veltliner wijn? Wil je het gevoel hebben alsof u na een lange dag skiën, onderaan die besneeuwde en kraakheldere gletsjer in Oostenrijk bent beland? Waar je onder een strakblauwe lucht, in het zonnetje, eindelijk kan genieten van een welverdiende en overheerlijke dorstlesser? Haal dit gevoel gewoon in huis met een prachtexemplaar Grüner Veltliner. Bij Desmaakvangoedewijn.nl bieden wij alleen de beste wijnen van premium kwaliteit, afkomstig uit de beste en meest gerenommeerde wijnhuizen ter wereld. Ook van jouw toekomstige exemplaar Grüner Veltliner hebben wij de beste in onze wijnkelders liggen. Klaar om verzonden te worden voor scherpe prijzen én binnen no-time. Want vandaag bestellen, is morgen al genieten.

Wat is Gruner Veltliner?

De Gruner Veltliner is een witte druivensoort die vooral in Oostenrijk voorkomt, maar ook in Hongarije te vinden is. De druiven leveren jonge wijnen, maar zijn ook in staat om lang te rijpen. Het lange rijpen levert krachtigere versies van de Oostenrijkse

Hoe smaakt Gruner Veltliner?

De Gruner Veltliner is een droge, frisse wijn met sappige aroma’s van wit fruit zoals appel en peer of van exotische vruchten, zoals ananas en nectarine.

Wat eet je bij Gruner Veltliner?

De volle smaak van Grüner Veltliner in combinatie met de zachte zuren maakt de wijn passend bij gerechten waar geen andere wijn bij te vinden is. In het land van oorsprong, Oostenrijk, serveren ze Grüner Veltliner graag bij een wienerschnitzel.

Wat is de serveertemperatuur een Gruner Veltliner?

Wij raden aan een Grüner Veltliner te serveren bij 8-10 °C

Is Gruner Veltliner droog of zoet?

De Grüner Veltliner is een droge witte wijn.