Sauvignon Blanc

Sauvignon blanc is een druivensoort die goed gedijt in niet te warme streken en is verwant aan de cabernet sauvignon. Als u houdt van frisse, ietwat zurige, wijnen met veel extract en aroma’s van witte vruchten, zwarte bessen, muskaat en jasmijn dan is een sauvignon blanc precies wat u zoekt. De geur van een sauvignon blanc wijn doet intens en fris aan. Deze frisheid is ook terug te vinden in het smaakprofiel van de wijn, samen met groene tonen en een strakdroge afdronk. Iets wat wellicht maar weinig mensen weten is dat de druif zich voor zowel de productie van droge als zoete wijnen leent. Lees meer

Mount Riley
Mount Riley, Marlborough Sauvignon Blanc
€8,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Spier Estate
Spier Sauvignon Blanc 'Signature'
Artikelcode 090431
€7,45
Spier Estate
Spier Sauvignon Blanc 'Signature'
€7,45 Prijs bij afname van 6 flessen
Desmaakvangoedewijn.nl
Wijnpakket Fris Wit & Rosé
Artikelcode WP190002
€50,95
Desmaakvangoedewijn.nl
Wijnpakket Fris Wit & Rosé
€50,95
Spier Estate
Spier Creative Block 2
Artikelcode 090476
€15,95
Spier Estate
Spier Creative Block 2
€15,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Excelsior
Excelsior Sauvignon Blanc
Artikelcode 603001
€6,70
Excelsior
Excelsior Sauvignon Blanc
€6,70 Prijs bij afname van 6 flessen
Combineer wijnen en stapel uw korting!
wijbundel
6%
korting vanaf 12 flessen
8%
korting vanaf 18 flessen
*bij een veelvoud van 6 flessen
Maastricht
Maastricht, Sauvignon blanc
Artikelcode 091400
€10,95
Maastricht
Maastricht, Sauvignon blanc
€10,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Weingut Von Winning
Von Winning, Sauvignon Blanc II QBA
€17,50
Weingut Von Winning
Von Winning, Sauvignon Blanc II QBA
€17,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Francis Ford Coppola
Francis Ford Coppola, Diamond Sauvignon blanc
€17,75 Prijs bij afname van 6 flessen

De oorsprong van sauvignon blanc wijnen

De druivensoort sauvignon blanc heeft z’n oorsprong in het zuidwesten van Frankrijk liggen. Hoogstwaarschijnlijk is de eerste wijn ooit geproduceerd in het wijngebied Loire. Tot op de dag van vandaag levert deze streek vaak de meest briljante sauvignon blanc wijnen af die er te vinden zijn. Tegenwoordig staat sauvignon blanc echter in alle uithoeken van de wereld aangeplant. Dat is ook niet vreemd, want de druivensoort is een regelrecht topcultivar: een plantensoort die is ontstaan en geselecteerd op basis van diverse wenselijke eigenschappen. Ook in landen als Italië, Chili, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika en Amerika wordt sauvignon blanc geproduceerd.

 

Verklaring voor de naam sauvignon blanc

En voor het geval u er ooit naar gevraagd mag worden… De naam van sauvignon blanc kan verklaard worden doordat de plant een nakomeling is van de savagnin (traminer), de moeder is van cabernet sauvignon, het zusje is van chenin blanc en een nicht van de semillon is. Dat u het maar even weet…

 

Spijzen die matchen met sauvignon blanc

De combinatie met geitenkaas is een klassieke, maar wel een hele goede. Allebei zijn ze fris en ietwat rins. Maar sauvignon blanc kan ook prima wat meer uitdaging aan. Simpele visgerechten met citroen en kappertjes bijvoorbeeld. Of doe écht eens iets anders en kies voor de Thaise of Mexicaanse keuken en combineer uw sauvignon blanc perfect met veel koriander. En vergeet in het voorjaar ook zeker niet om verse asperges te eten onder het genot van een fris glas sauvignon blanc.

 

Geniet van een welverdiend glas sauvignon blanc  

Desmaakvangoedewijn.nl weet wat écht genieten is, net als u. U vindt dan ook geen alledaagse sauvignon blanc wijnen in ons assortiment, maar alleen premium kwaliteitswijnen. Wijnen waarvan u een glas nuttigt als u écht iets te vieren heeft of eens goed wilt genieten. Desmaakvangoedewijn.nl zoekt voor u de echte parels. Parels van sauvignon blanc wijnen die door de meest begeerde wijnhuizen ter wereld worden geproduceerd. Juist díe wijnen willen wij u bieden, keer op keer. En alleen voor scherpe prijzen en met de snelste levertijden. Bij ons is vandaag bestellen altijd de volgende dag al bezorgd.