Prosecco Valdobbiadene

Prosecco Valdobbiadene is een mousserende wijn uit de Veneto regio in Italië. Prosecco Valdobbiadene staat bekend als uiterst smaak- en stijlvol en heeft zelfs de DOCG-status toegekend gekregen: DOCG Conegliano Valdobbiadene Prosecco. In deze regio, tussen de plaatsen Canegliano en Valdobbiadene, ligt de bakermat van de prosecco. De heuvels die zich uitstrekken tussen deze twee plaatsen zijn bij uitstek geschikt om druiven voor prosecco aan te planten en om prosecco mee te produceren. Niet voor niets is de kwaliteit van prosecco in deze gebieden zo goed. Lees meer

Geen producten gevonden...

Kenmerken van Prosecco Valdobbiadene

Prosecco Valdobbiadene met het kwaliteitslabels DOCG kennen logischerwijs een aantal strenge eisen. Deze eisen omvatten bijvoorbeeld dat Prosecco Valdobbiadene afkomstig moet zijn uit het Conegliano-Valdobbiadene gebied, dat er maximum opbrengsten zijn vastgelegd en dat er maxima zijn gesteld aan het aantal liters most per kilo. Daarnaast geldt dat de proseccowijnstokken alleen aangeplant mogen worden op hellingen die op het zuiden gericht zijn. Dit omwille het maximaliseren van de zonnestralen die de druiven bereiken. De wijngaarden moeten zich bovendien op een hoogte van 50 tot 500 meter boven zeeniveau bevinden.

 

Oppervlakte DOCG-gebied voor Prosecco Valdobbiadene

DOCG Prosecco komt niet zomaar tot stand. Gelukkig niet! Momenteel staan er 6000 hectare aan wijngaarden officieel geregistreerd als DOCG. Door de steile hellingen in dit gebied is het lastig om werkzaamheden te mechaniseren. Het beheer van de wijngaarden is bijna altijd in handen van kleine telers en het gebied bestaat uit ‘slechts’ 15 grote wijnhuizen. Natuurlijk heeft Desmaakvangoedewijn.nl contacten met de wijnhuizen die de mooiste parels produceren!

 

Prosecco Valdobbiadene proeven? Desmaakvangoedewijn.nl

Bent u nieuwsgierig geworden naar de aroma’s en smaken van een echt goede prosecco? Perfecties die u tegemoetkomen bij alleen al het ruiken aan een glas Prosecco Valdobbiadene? Dan moet u vooral verder lezen en ons assortiment eens op uw gemak bekijken. Onze wijnkelders en de webshop zijn namelijk gevuld met de meest bijzondere parels van wijnen. Stuk voor stuk wijnen van premium kwaliteit die afkomstig zijn uit de beste wijnhuizen in de regio. Bovendien leveren wij deze wijnen tegen scherpe prijzen omdat we nauwe contacten onderhouden met de wijnhuizen. Natuurlijk bent u ook voor kwalitatief hoogstaande Prosecco Valdobbiadene welkom bij Desmaakvangoedewijn.nl. En wilt u daar het liefst morgen al van genieten? Bestel vandaag, dan zorgen wij dat dit geregeld wordt. Dat wordt genieten!