Valdobbiadene Prosecco Superiore

Valdobbiadene Prosecco Superior is een prosecco zoals u ze niet vaak zult tegenkomen. Valdobbiadene Prosecco Superiore is een uitzonderlijk goede en hoogstaande DOCG-prosecco. De wijnappellatie streeft naar lage opbrengsten per hectare zodat de concentratie aan aroma’s en smaken in de druiven hoog blijft. Deze aroma’s zijn in de prosecco terug te vinden als tonen van peer, appel, perzik citrus en vertonen zelfs hinten van blauweregen. Uniek en subliem! Bovendien zal uw glas voor lange tijd een feestelijke aanblik hebben door de subtiel aanhoudende bubbels in de prosecco. Lees meer

Geen producten gevonden...

De wijnappellatie DOCG Conegliano Valdobbiadene Prosecco

Valdobbiadene Prosecco Superior prosecco’s worden vervaardigd in een van de twee belangrijkste wijnappellaties in Veneto. Dit is DOCG Conegliano Valdobbiadene Prosecco en is net naast DOC Prosecco gelegen. De kwaliteit van de prosecco’s die vanuit deze wijnappellatie worden geproduceerd zijn nóg een slag beter dan DOC prosecco’s. Dit heeft voornamelijk te maken met de aanplanting van de druiven. Druiven in DOCG Conegliano Valdobbiadene Prosecco, waarvan Valdobbiadene Prosecco Superior wordt gemaakt, staan stuk voor aangeplant op oude wijngaarden met zeer steile hellingen. De kwaliteit van de druiven, die uit deze oude wijngaarden afkomstig zijn, ligt een stuk hoger dan die van de druiven in DOC Prosecco.

 

Begeleidende gerechten bij Valdobbiadene Prosecco Superior

De kwaliteit van Valdobbiadene Prosecco Superior laat zich uitstekend lenen voor consumptie zonder een begeleidend gerecht. Bijvoorbeeld als aperitief of om mee te toosten. De heldere smaken en prettige aroma’s zullen alle aanwezigen op uw borrel versteld doen staan. Maar ook als u de procecco wilt nuttigen in combinatie met een gerecht zijn er natuurlijk volop mogelijkheden. Vooral bij frisse visgerechten is deze wijn een regelrechte topper. Denk aan verse sushi, sashimi of krokant gefrituurde calamari.

 

Valdobbiadene Prosecco Superior kopen?

Desmaakvangoedewijn.nl is niet zomaar een wijnwebshop... Nee, al onze wijnen zijn stuk voor stuk van sublieme klasse en van premium kwaliteit. Niet iedere wijn komt zomaar in onze wijnkelders te liggen. En ook niet iedere wijn zal zomaar worden aangeboden in onze webshop. Alleen de echte parels, zoals u ze misschien al vaker proefde tijdens een vakantie in Italië, bieden wij aan in onze webshop. U hoeft enkel nog maar te kiezen uit de wijn die u het allerbeste zal smaken. Al onze wijnen bieden wij bovendien aan tegen scherpe prijzen en met een razendsnelle verzending. Vandaag bestellen is morgen al genieten!